AJÁNLÓ
 
14:00
2014. 11. 06.
A törött nádat a törés helyén kontaktragasztóval összeragaszthatjuk. Kosarakon és...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 11. 06.
Hogyan tüntessük el a fa apró mélyedéseit, horpadásait? A felületi bevonatot távolítsuk...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 11. 06.
A csavarok időnként meglazulnak és olyan nagy lyukat vájnak a fába, hogy már egyáltalán...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 11. 06.
Ha a mozgó lábat szárnyas anyával rögzítették, legtöbbször elég, ha ezt ismét meghúzzuk....
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 11. 06.
Facsavarok: A csavarokat húzzuk meg vagy szükség esetén cseréljük ki. Ha laza az illesztés,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

vilagitas01.jpg

Konyhánk megtervezésénél három szempont érdemel különös figyelmet: a tárolóhely (hűtőszekrény, éléskamra), a munkahely (mosogató, asztal ill. előkészítőlap) és a főzőkészülékek (tűzhely, grillsütő, sütő) helye. Ezeket egymáshoz közel kell elhelyezni, s mégis úgy, hogy közöttük szabadon mozoghassunk.

Mosóhelyiségnek a konyha kevésbé alkalmas, de ha nincs más megoldás, akkor a mosógép lehetőleg a mosogató közelében álljon, így egyszerűbb a vízfelvétel ill. szennyvízelvezetés beszerelése.
A gáztűzhely lehetőleg ne álljon az ablak alatt vagy az ajtó közelében, huzatos helyen, ott ugyanis a láng könnyen kialszik (robbanás- és mérgezésveszély), s ezt az ember nehezebben veszi észre, ha szemét elvakítja a kívülről jövő fény.

Fontos szabály, hogy amit naponta használunk, azt kézmagasságban, kényelmesen elérhető helyen tartsuk. Semmi esetre se tegyük ezeket a tárgyakat magasra. A lábasok és serpenyők helye a tűzhely közelében van, hogy könnyen elérhetők legyenek. A szemétvödör ott álljon, ahol a leggyakrabban van rá szükség - a mosogató alatt vagy a mosogatógép mellett. Vásároljunk pedálos szemétvödröt.

Konyhaszekrény
Vásárlás előtt gondosan mérjünk le minden bútort, különben esetleg otthon derül ki, hogy nem fér be a kiszemelt helyre. A konyhaszekrény könnyen balesetet okozhat, ha nem a kellő magasságba szereltük fel: kinyíló ajtajába beleüthetjük a fejünket. A konyhaasztal vagy előkészítőlap magassága akkor ideális, ha 5-7 cm-rel van alacsonyabban a mellette álló személy könyökénél. Ha túl alacsony az asztal, helyezzünk alá egy kis dobogót. Az asztal legyen sima és lemosható, hogy könnyen tisztán tudjuk tartani.

Milyen legyen egy nagy konyha berendezése?
A helyiség két oldalán elhelyezett elemes konyhabútorban mindennek akad hely, s középre még egy étkezőasztalt is állíthatunk. A tűzhely feletti keskeny polcon mindig kéznél vannak a fűszerek. Tűzhely, beépített tűzhely és sütő közvetlenül az elemes konyhabútorhoz illeszkedik, és tisztítása is egyszerűbb, mintha önállóan állna.

Szagelszívó: Mindenképpen ajánljuk, nem csak akkor, ha a tűzhely előnytelen helyen áll, és a konyha nehezen szellőztethető.
Mosogatógép: Álljon a vizesblokk közelében; ügyeljünk a takarékos vízfelhasználásra.
Edénytartó polc: A falra szerelt edénytartó polcon helyezhetjük el a tányérokat. Előzőleg azonban győződjünk meg róla, hogy a fal valóban elbír ja-e súlyukat.
Szemétvödör: A mosogató alatt van a legjobb helye, esetleg az ajtó belső oldalára is szerelhetjük.
Mosógép: Lehetőleg a vízcsap ill. lefolyó közelében álljon
Hűtőszekrény/ mélyhűtő: Ha kevés a helyünk, legjobb, ha egymásra tesszük őket.
Falra szerelt rács, serpenyőkkel: Praktikus és dekoratív a falra szerelt rács, melyre serpenyőket akaszthatunk.

© Nagy háztartáskönyv


  Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.



Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek