AJÁNLÓ
 
05:00
2014. 10. 07.
Pár korábbi posztunkban már szóba került, hogy én időnként még asztalosként is dolgozom,...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 10. 07.
Ez egy kicsit rendhagyó poszt lesz, ma ugyanis nem barkácsolunk semmit. (Esik a eső.) De ettől...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 10. 07.
Ez egy gyors poszt lesz, cserébe legalább rövid. Mostanában permanens témahiányban szenved...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 10. 07.
Tavaly decemberben volt egy kétrészes posztunk arról, mi alapján választottam szerszámos ládát,...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 10. 07.
Bútorlapból készült bútorok általánossá válásával együtt terjedtek el az ilyen bútorok...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A legsokoldalúbb mester

A Pom-Pom -féle Bátor Tintanyúl óta tudjuk, hogy a legbátrabb ember a világon a parkőr. Ez nem is igényel több magyarázatot. Viszont azon már lehet morfondírozni egy sort, hogy vajon a mesterségek, és az ezeket űző mesterek közül vajon melyik is a király?

Vajon melyik az a szakma, amely művelője szinte minden más szakma tudását is el kell sajátítsa, és ezt a tudást bizony nap-nap után használnia is kell?

Mi is sokat gondolkoztunk ezen, azonban egy barátunk lakásának felújítását végignézve, a kérdésre már megnyugtató választ tudunk adni. A legbátrabb ember címét viselő parkőr társat kapott, mégpedig a legsokoldalúbb mester (továbbiakban: LM) személyében, aki nem más, mint a konyhabútor építő asztalos. Bizony!

De tényleg!

A konyhabútor ebből a csomó dobozból és lapból készül...

Nézzük csak:

  • Először is, az LM tud számolni és rajzolni. Ez szükséges a bútor megtervezéséhez.
  • Aztán tud nyilván konyhabútor anyagot megmunkálni, fúrni/faragni, ahogy egy asztalos szokott.
  • Aztán az LM persze a logisztikának és a szállításnak is mestere, hiszen a kész bútort el kell juttatni a leendő konyhába, és még a falat sem veri le cipekedés közben.
  • Majd ott össze is kell állítani.
Mindig így kezdődik... egyszerűnek tűnik, csak be kell dobálni a szekrényeket, összecsavarozni, aztán kész is.
És itt jönnek a további képességek! Ugyanis egy LM számára nemigen lehet lehetetlen feladat. Miután a bútor általában a villany-, víz- és gázszerelést követően, sőt, a festés és a burkolás után kerül beépítésre, itt mindenképp kész állapotra kell törekedni. Sokszor megesik, hogy nem lehet azt mondani: „ez az elektromos kiállás rossz helyen van, majd felrakjuk a szekrényt, ha áthelyezték”. Ezt egy nappal a költözés előtt általában valamiért már nem lehet mondani...

Egy nyitott polcos szekrény közepén lenne az elektromos kiállás? Ugyan már, ez csak ujjgyakorlat...

Tehát az LM megoldja a problémákat. Ha kell falat vés, ha kell vizet áraszt, de a konyhának kész kell lennie. A jó LM bár eredetileg asztalos, de van a ládájában falvésésre, flexicső szerelésre, mosogatógép bekötésre való szerszám épp úgy, mint mondjuk 3 fázisú tűzhely, vagy épp beépített elszívó szereléséhez szükséges szerszámok.

Mindemellett természetesen felkészültnek kell legyen a bútorral kapcsolatos problémák helyszíni elhárítására is. Egy, a kőművészek által 86,5 fokosnak megépített derékszögű sarok épp úgy nem foghat ki rajta, mint egy szintén pár fok művészi szabadsággal kivitelezett függőleges fal.

Az LM nem a problémák embere, hanem a megoldásoké. Ha kell, speciális tartóvasat flexel, tiplit vág, csavart köszörül. Bármilyen vékonyságú és anyagú falra képes felrögzíteni bármilyen nagy szekrényt. Bármilyen mosogatómedencét vagy főzőlapot beépít pár perc alatt.

Az LM madárként szökell a bútorokon, nem jelenthet gondot semmilyen magasság...

És mindezek után képes minden ajtót szépen-pontosan beállítani, minden fogantyút precízen felfúrni, vízvetőket és fénycsőtakarókat felhelyezni.

A mutatós végeredmény a lényeg, hogy hogyan jutott idáig, azt senki nem kérdezi. Az LM zsenialitása és hősiessége bizony a legtöbbször rejtve marad a világ előtt.

Szóval ezért gondoljuk hogy a konyhabútor mestere bizony a legsokoldalúbb mester. Ráadásul azért nyilván nem csak konyhabútort készít, hanem minden egyéb asztalos munkát is végez, tehát zárat cserél (lakatos is, persze) vagy például üvegez is. És persze összeüt egy télikertet (ami igazából ácsmunka) vagy lefest akár néhány kerti padot és mászókát is. (Ami viszont már átfedést jelent a világ legbátrabb embere, vagyis a parkőr munkakörével, amihez persze bátorság kell az LM részéről is...)

Mindazonáltal ha esetleg az olvasóink máshogy gondolják, nyugodtan megírhatják kommentben itt alul.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.



Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek