AJÁNLÓ
 
05:00
2014. 11. 01.
Nálunk életkori sajátosságok miatt a töklámpás még mosolygós és vidám, és Tök...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 11. 01.
Ha már ekkora a tökünk, ne szarakodjunk késsel! Használjunk dekopírfűrészt!
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 11. 01.
Ez egy kicsit rendhagyó poszt lesz, ma ugyanis nem barkácsolunk semmit. (Esik a eső.) De ettől...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 11. 01.
Ez egy gyors poszt lesz, cserébe legalább rövid. Mostanában permanens témahiányban szenved...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 11. 01.
Tavaly decemberben volt egy kétrészes posztunk arról, mi alapján választottam szerszámos ládát,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A minőségi Halloween

A Halloween ünnepe ugyan már jó ideje ismert nálunk is, megítélése azonban még mindig vegyes. Vannak akik jópofa, vidám ünneplésre lehetőséget biztosító alkalomnak tekintik, és vannak, akik a magyar néplélektől idegen (nyilván azért, mert vidám, nincs benne semmi sírva vigadás és panaszkodás, túl könnyed és vicces) ünnepnek tekintik.

Mi most nem foglalunk állást a kérdésben – bár a fentiek azért elárulnak valamit. A hétvégére két posztot is készítettünk a témakörben, a mai azoknak szól, akik kedvelik ezt az ünnepet.

A Halloweenről nyilván mindenkinek a kísértetházak, vigyorgó töklámpások, mókás sírkövek jutnak eszükbe. Esetleg a Walking Dead -féle zombik serege.

A lelkes barkácsoló számára ez az egész ünnep igazából a lehetőségek tárháza. Talán még a karácsonynál is jobb, már csak azért is, mert sokkal könnyebb antik sírkövet faragni hungarocellből, mint élethű Rudolfot, a piros orrával.

Az viszont fontos, hogy ha már barkácsolunk, tényleg profi módon csináljuk. (A nem kellő minőségben kivitelezett díszítés elég lehangoló tud lenni.) A zömében amerikai oldalakat böngészve, rengeteg olyat találni, amelyek túlzásokba esett barkácsolók házait mutatják. A 'minél több rémet tegyünk minél kisebb helyre' féle díszítések igazából abszolút kerülendőek. A kevesebb elemmel operáló, vagy akár csak egy-egy valóban ütős elemet mutatóak sokkal többet érnek. Az alábbiakban néhány tényleg ütős dekorációt mutatunk be. Az optimális nyilván itt is az, ha idejében gondolunk mindenre. Ha például még tavasszal eszünkbe jutott, hogy egyszer még lesz Halloween is, és a kibírhatatlan szomszédot a folyton ugató és a lábtörlőnkre pisilő kutyájával együtt eltettük láb alól, akkor mostanra a hangyák már szépen letisztogathatták a csontjaikat. Ha így történt, az alábbi installációt tudjuk most megalkotni:

Ha ennyire még nem voltunk profik, de van otthon néhány felesleges gyerekünk, vagy ha az nincs is, de van néhány gyermeknadrágunk, meg egy néhány láb-torzónk, akkor szintén jól mutat az alábbi alkotás:

Persze az sem árt, ha maga a ház is kisértetiesebbé válik kicsit. Igaz itt azért a körülmények és a kiindulási állapot is sokat számít. Mondjuk egy ilyen alapról azért könnyebb elrugaszkodnunk:

Vagy egy ilyenről:

(Ez utóbbi a Simay-Holczer kastély, a szép idő ne tévesszen meg senkit, a kastély kertjében temető volt. Igaz már exhumálták a sírokat, de azért egy teliholdas novemberi éjjelen egy ásóval azért lehetne még keresgélni, hátha egy elkallódott kar vagy láb még akad a kerítés mellett. A rom amúgy eladó, tehát jövő évre remek Halloween helyszín lehetne.)

Ha az alapok és az ötletek megvannak, indulhat is tökéletes Halloween díszlet megalkotása.

Az alábbi képen például semmi más nincs, mint apró világító tökök. Mégis feltünő és mutatós:

A következőn viszont csak pókok találhatóak. Szintén visszafogott, stílusos házikó:

A sírkő is kedvelt motívum. Azonban itt is jobb a stílustisztaságra ügyelni. Egy ilyen tradícionális, hagyományos házhoz az ilyen egyszerű vonalú sírkövek illenek:

Ha van egy kellően tökszínű autónk, az is remek dekoráció lehet. Ha nincs, esetleg kölcsönözhetünk egyet a helyi útkarbantartó cégtől: (Mire észreveszik, talán sikerül is visszavinnünk.)

Szóval a lényeg alighanem itt is az, hogy a kevés néha több. Sokkal jobb egy valódi hulla, mint 10 műanyag, és felesleges az ünnep összes kapcsolódó elemét egy kertbe összezsúfolni.

Az általunk már korábban egyszer bemutatott módszer az ünnep alkalmából is előadható: Ha a hétvégén összegyűjtött szemetünket (némi háztartási lommal kiegészítve) Egy helyes, hulla formájú csomagba kötözzük, majd az éj leple alatt odatámasszuk valamelyik szomszédunk kukája mellé, igazán vicces jeleneteknek lehetünk tanúi, amikor reggelre virradva az első járőrautók megérkeznek... 

Vannak egyébként, akik azt gondolják, a halállal és az elmúlással nem is illő viccelődni. Szerintünk, a halált a legkevésbé sem érdekli, hogy viszonyulunk hozzá. Ha úgy gondolja jön. Számunkra viszont igenis lehet előnye egy lazább, kevésbé aggódó hozzáállásnak.

A halál álláspontját remekül bemutatja ez a videójáték promó, 3.50-nél megtudjuk az igazságot: "No one can stop death..." 

Ha viszont így van, igazán felesleges volna szomorkodnunk és félnünk. A Halloween igazán kreatív ünnep lehet, hát használjuk ki...

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.



Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek