AJÁNLÓ
 
05:00
2014. 03. 26.
A Knauf Insulation leszámol a hőszigeteléshez kapcsolódó városi legendákkal Itt a...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 03. 26.
A különböző modern szigetelőanyagokról már számos esetben írtunk. Beszéltük fújható,...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 03. 26.
Ebben a hetek óta tartó sivatagi időjárásban talán kevesebbet gondolkozunk otthonunk hőszigetelésén....
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 03. 26.
Korábbi, hőszigetelésről szóló posztjainkban már többször leírtuk, hogy a szigorodó...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 03. 26.
Az ország teljes energiafelhasználásának 8%-a lenne megtakarítható az energetikai szempontból...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A rugalmas szigetelés

(X) Aki sokat néz amerikai filmeket, tapasztalhatta már, hogy arrafelé mi mindenből építenek házakat. Teljesen általánosak a különböző könnyűszerkezetes építési módok, fa- és OSB lemezektől a különböző  acél- vagy épp alumínium lemezekig bezárólag. Ennek arrafelé sokszor nem takarékossági okai vannak, hanem a praktikum, az egyszerűbb belső kialakítás, vagy épp  a gyorsabb építés miatt választják ezeket az anyagokat.

Európának ezen a keleti felén, ahol kis országunk található a nagybetűs HÁZ azonban még mindig téglából épült épületet jelent. Vannak persze könnyűszerkezetes megoldások is, azonban ezek szinte minden esetben mint olcsóbb alternatíva kerülnek a képbe.

A nagyméretű üzemcsarnokok, a most divatos ipari-kereskedelmi övezetekben található áruházak és raktárak azonban már nálunk is kivétel nélkül ilyen acélszerkezetű, lemez borítású épületek.

Ezek az épületek is meg kell feleljenek a mai energetikai elvárásoknak, és miután a vékony fémlemez amiből a falaik állnak gyakorlatilag nem rendelkezik hőszigetelő hatással, az ásványgyapot hőszigetelésre hárul minden ilyen feladat. Nyilvánvaló, hogy egy ilyen méretű acélcsarnok szigeteléséhez nem kevés anyagra van szükség, a szállítás, raktározás, feldolgozás/beépítés mind komoly tétel a költségvetésben. De a fejlesztés persze itt sem áll meg, folyamatosan jelennek meg az egyre újabb anyagok.

Ezen szigetelések egyik legmodernebb tagja a Knauf Insulation Ecose Fact Plus szigetelése. Az FCB 039 névre hallgató szigetelés minimum 120 mm vastag táblákban kerül beépítésre, fontos tulajdonsága a megszokottnál jóval alacsonyabb súly és a zsugorított csomagolás, miáltal könnyebb szállítani és raktározni.  Az anyag meglehetősen rugalmas is, így az általában kazettás rendszerű falszerkezetbe probléma mentesen beilleszthető.  

Ennyit számít a zsugorított csomagolás... egy nagyobb munkánál több teherautó-fuvar megspórolható, és az sem közömbös, hogy az alacsony súly miatt akár egy kézzel is felemelhető egy csomag. Ez nyilván fontos szempont, ha a magasba kell feljuttatni a szigetelést tartalmazó csomagokat.

Ez a rugalmasság ráadásul tartósan meg is marad, egy ilyen Fact Plus szigetelés táblát törésmentesen félbe lehet hajtani. Ezeknek a szigetelőanyagoknak ráadásul rendkívül jó a súrlódási-illeszkedése, tehát a beépített szigetelések nem csúsznak el idővel, nem esnek össze.

Bár első olvasatra ez a szigetelőanyag nem a magánvásárlók számára készült terméknek tűnik, de ha rendelkezünk szigeteletlen melléképülettel, netán gazdálkodóként van olyan raktárunk, amit szeretnénk gyorsan és költséghatékonyan hőszigetelni, mindenképp érdemes megnézni a Knauf Fact Plus rendszereit is.  A rendszer tartalmaz olyan termékeket is, amelyek a tetőterek, padlásterek szigetelésénél használhatóak. A Fact Plus rendszer további különleges tulajdonságait - van még pár! - erre a linkre kattintva lehet megtekinteni. A magánfelhasználók számára különösen előnyös lehet a termék könnyű vághatósága, a rendkívül csekély porképződés, a nagyon jó akusztikus csillapítás, és persze a rugalmasság is jól jöhet, különösen ha a tetőterekben bizony előforduló nehezen hozzáférhető zugokat is megfelelően akarjuk kitölteni szigetelőanyaggal.

Nem mellékes talán az sem, hogy a Fact Plus szigetelés kőolaj alapú kötőanyagok helyett természetes bázisú kötőanyagot tartalmaz, és gyártása során sem használnak formaldehid és fenol vegyületeket. A FactPlus megfelel az Európában a lehető legmagasabbnak számító „Indoor Air Quality” (Beltéri levegőminőség) szabványnak.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.



Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek