AJÁNLÓ
 
05:00
2015. 06. 23.
14 hónapja naiv örömmel mutattam be egy német (a neve) - lengyel (feliratai) - kínai (a gyártója)...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 06. 23.
A csavarok a legelterjedtebb gépelemek. Felhasználásuk szerint vannak rögzítő csavarok...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 06. 23.
A játékkatonákat mindenki szereti, mert a kézbe fogható maketteknek van egyfajta, gyermekkorba...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 06. 23.
Hallom a rádióreklámban, hogy az EON házi napelemes rendszereket árul full-szervizzel...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 06. 23.
Az átlagnál több olvasói reakciót kapunk az elektromos szerszámok bemutatására válaszul,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Animált tudás

Egy kép ezer szóval felér, egy animáció kétezerrel, de legalábbis kreatívabban oktatja műszaki berendezések működését, mint egy kiterített rajz vagy száraz szakszöveg. A magyarázó ábra megmozdul és szemléletesen ábrázolja a burkolat alatt zajló folyamatokat.

a1.jpg

http://animagraffs.com/

Az Interneten bukkantam Jacob O'Neal oldalára, mely igazán szép köntösben mutatja be a hangszóró, sugárhajtómű, lapos képernyő működését. Nem maradt ki az ismeretterjesztésből a tarantula pók bemutatása, vagy akár a Moonwalk járás modellezése sem.

Az "Animált motorok" oldalon robbanó- és gőzmotorok szerényebb grafikai kivitelezésű, a teljességre törekvés igényével összeűllított bemutatói láthatók. A működés részletekre bontott szakaszainak bemutatása mellett egy csuszkával szabályozhatjuk a lejátszás sebességét. Itt épp egy csillagmotor felépítése látható, melyet világháborús vadászgépekből ismerhetünk. Ilyennel repült Ted Striker is a Macho Grande felett.

a3.jpg

http://www.animatedengines.com/

Amit a hajtásláncokról és mechanikai mozgásokról tudnunk kell, 507 ábrában és részben animált tablóban, rövid leírással. A források a korai ceruzarajz illusztrációk és kiszínezett műszaki rajzok minőségét fogják át.

mech.jpg

http://507movements.com/

És a magyar weben? Csak egy legény van talpon a vidéken. Nagy Sándor tanár úr honlapja minden részletében érdekes, most a tolómérce működésének bemutatását emelem ki ízelítőként.

a2.jpg

http://nagysandor.eu

Sajnos ezen az egyetlen oldalon kívül puszta hirdetéseket találunk a témához tartozó keresőszavakra, melyek az iskolákban rendszeresített digitális táblákhoz ajánlanak tartalmakat. Ezek is leginkább statikus ábrák és szövegek digitalizálva, a rossz nyelvek szerint minimális interaktivitással. Nem egyszerű és olcsó minőségi  tartalmat előállítani, viszont hatalmas a piac, hiszen az utolsó, omladozó tanyasi iskolát is kötelezően ellátták digitális iskolai táblákkal... Talán sikerült tippet adni egy startup témát keresgélő olvasónak, hogy mérje fel a terepet a digitális tábla megjelenítők, tartalmak piacán is.
 

  Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.



Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek