AJÁNLÓ
 
05:00
2015. 11. 17.
Tekintve, hogy majdnem minden marad a régiben és a Furdancs dübörög tovább, nem szeretnénk bő...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 11. 17.
A csavarok a legelterjedtebb gépelemek. Felhasználásuk szerint vannak rögzítő csavarok...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 11. 17.
A játékkatonákat mindenki szereti, mert a kézbe fogható maketteknek van egyfajta, gyermekkorba...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 11. 17.
Az átlagnál több olvasói reakciót kapunk az elektromos szerszámok bemutatására válaszul,...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 11. 17.
Néha-néha még be kell gyújtani, de már látjuk a fűtési szezon végét. Nem hagyjuk...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Csengők és dallamok

A spanyolok Cortez óta nem nyomultak ennyire globálisan és dicséretükre legyen mondva, beleadnak apait-anyait. Ha zombifilm (REC), akkor zombik potyognak az égből is, ha mocskos humor (Torrente), akkor öklendezel és ha zene (David Giorcelli), akkor még Áder János is elmosolyodna egy picit légzongorázás közben.

A postás nálunk kétszer csenget, mióta felszereltem egy második rádiós csengőt is, műhely végponttal. Ennek alkalmából körbejárom a rádiós dallamcsengők kereskedelmi kínálatát. Csengő, dallam > zene, ezzel a primitív képzelettársítással egy zeneajánlót is csaptam a száraz műszaki anyag mellé, ezúttal a latin országok zenei kínálatból.

A rádióvezérlésű csengő hasznos, ha beköltözéskor nem találunk csengővezetéket a lakásban és ódzkodunk pusztán ezért felcsákányozni ingatlanunkat. Kompromisszum nélkül hálózati tápegységgel rendelkező típust válasszunk, ne elemeset. A nyugalmi helyzetben is áramot fogyasztó csengők szép csendben leszívják az elemeket és onnantól élettelen a berendezés.

Van, amelyik sipákolni kezd, érezvén közeli lemerülését, de ettől még folyamatos odafigyelést és költséget jelent üzemben tartásuk. Ezért választottam egy nem drága, de már hálózati üzemre felkészített példány, a Renkforce-t, mely 5 vagy 12 Volt egyenáramról működik. 150 méteres hatótávolságot garantál leírása, bár ezt tompítják a falak és természetes akadályok.

A hálózati csatlakozón kívül három, 1.5 voltos AA elem gondoskodhat áramellátásáról. Ízlésünk kielégítésére 48 dallam közül választhatunk. A klasszikus zenei darabok feldolgozása mellett szerencsére hagyományos csengőhangokat is találunk a repertoárban. Négy fokozatban halkítható hangerősség segítségével nem kapunk szívrohamot egy mélázás közben ért csengőcsapás következtében, de maximálisra állítva a körfűrészelést is túlordítja (tapasztalat). Két méterről leesve is működőképes.

Örök érvényű tanács, hogy ha már két órája nem boldogulsz a kicsomagolt berendezéssel, vedd elő végre a használati utasítást. Abban az is benne áll, hogy a nyomógomb mikroelemét gyárilag egy kis papírdarab leválasztja az érintkezőről, hogy raktározás közben ne fogyasszon. Ezért nem működik hát első nekifutásra a berendezés. Remélem időben szóltam.

Ennél több nem mondható el az egyszerű berendezésről, következzen egy kis zeneajánló. Spanyolokkal indítottam a bevezetőt, de ki kellett terjeszteni földrajzilag a válogatást, hogy kedvenc műfajaim képviselőit ajánlani tudjam. Minél délebbre megyünk, egyre elviselhetetlenebb a helyi popzene (szigorúan szubjektív megállapítás), így a hangvételében kissé borúsabb A. Jigsaw-t, a spanyolok helyi Leonard Cohenjét mutatom be elsőként. Nem véletlen a hasonlat. Az általam csak "gyerekcsináló hangú"-ként jellemzett Cohen néhány szerzeménye Jigsaw koncertjein is felhangzik. Itt egy saját dal, már csak a "zongora" miatt is. Kezdőknek sikerélményt adhat a 88 billentyűs pianínó vagy versenyzongorával szemben.

A boogie-woogie zongoristák szinte kivétel nélkül annyira jók, hogy kéne egy papagáj, amelyik véletlenszerűen kihúzza kartonjukat az ajánlóhoz. Legyen a spanyol David Giorcelli, annak is egy bensőséges klubkoncertjéből a Boogie Woogie Country Girl.

Csengőajánló: Magasabb áron, de fali aljzatba csatlakoztatható kivitelben kapjuk a modern-electronics SC 325 fantázianevű gyártmányt, bár harmadannyi hatótávolsággal.

Punto Omega argentin együttes. Honlapján az "Electro-industrial, Aggrotech" műfaji besorolás olvasható. Az Aggrotech érdekes kifejezés, szántásos-tehénfejéses kép villanhat fel hallatán. Zenéjük kellemes. Látszik, hogy szerettek volna industriálosan keménykedni, de győzött a latin vér és végül egy dallamos modern zene kerekedett belőle. Megjegyzendő még a Mátrix film hatása fellépésükben, illetve szívesen nyugdíjaznánk hangmérnöküket, mert a CD-jük pont olyan torz, mint a linkelt videó.

Utolsó készülék a felső polcról érkezett - árában legalábbis. Rádiójel vezérelt ajtógong rendszer 3 lakáshoz, Bell 201. Rádiójel vezérlés hatótávja 200m. Könnyen felszerelhető rádiójel vezérlésű ajtógong rendszer 8 választható dallammal. A 3 kék fényű LED-nek köszönhetően a csengőjelzés optikailag is érzékelhető. A rendszer egy további adóval, valamint több vevővel bővíthető. A rendszer önfelismerő kódolású. Meglévő csengőhöz is csatlakoztatható. Egy kontrolfény jelzi az elemek töltöttségi szintjét.

"Mi vagyunk a zsoldosok, kezünk sose dógozott"-féle kántálás és a lírikus latin dallamvilág egyvelege a Gaias pendulum spanyol metál zenekar műve. Tulajdonképpen nem tetszik, de mire erre rájöttem, már leírtam az ajánlót és a "Befejezett összetett mondatot nem dobunk ki" ősi irodalmi mondás jegyében meghagytam, hátha valakinek felkelti figyelmét.

  Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.



Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek