Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A különböző zenefelvétellel és zenehallgatással kapcsolatos elektronikák otthoni, saját kezünkkel történő építése régi keletű hobbija sokaknak. A rendszerváltás előtt, különösen a 60-as, 70-es években ezt a szükség is diktálta, hiszen készen csak nagyon esetlegesen és nehezen lehetett hozzáférni a szükséges berendezésekhez.

kína elektronika olcsó elektronika kész panelek áramkörök NYÁK

Ha áram van, minden van

Sokan emlékszünk talán erre a korábbi ELMŰ reklámból való szlogenre. És biztos sokan vagyunk, akik saját tapasztalatunk alapján folytatni is tudjuk: "ha áram nincs, semmi nincs"...

És itt nem az aktuális Mad Max univerzumra kell gondoljunk, hanem elég csak arra, ha otthon esik ki az elektromos hálózat egy időre. Mert mondjuk karbantartanak, vagy épp oszlopokat cserélnek.

A próbalámpán túl is van élet. Néha szükségünk lehet a van áram - nincs áram értéknél pontosabb mérésekre a ház körül. Bemutatom az alapméréseket frissen beszerzett multiméteremmel, mellyel igen elégedett vagyok.

Image20.jpg

Egy fontos figyelmeztetéssel kezdem. Legyen óvatos 25 V-nál nagyobb váltakozó- illetve 35 V-nál nagyobb egyenfeszültségeknél, mert már ilyen feszültségnél is veszélyes lehet a vezető megérintése.

A NYÁK napja

Elnézést a szakállas szóviccért, de elérkezett a nap, mikor elkészítettem első Nyomtatott Áramköri Lapomat, és ezt itt dokumentálom mindenki okulására. Szinte óhatatlanul felmerül az igény, hogy saját gyártmányú elektromos gépeink vezérlését is házon belül oldjuk meg. A NYÁK szilárdan rögzíti, valamint elektromosan összeköti az alkatrészeket és kapcsolóelemeket és olcsóbb is az átláthatatlan sorkapcsoknál. Mivel már többször ismertettem elektronikai oktatócsomagokat, legalább említés szintjén szeretném bemutatni az áramköröket összefogó lap elkészítését.
Image1.jpg

Legózás gyengeáramon

Sötét titkok kútjába tekintünk ma. A gyengeáramú technika működése láthatatlan, szemben a gépészettel vagy az erősárammal, mely tapinthatóan van jelen mindennapjainkban. Maradnak a műszerek és a végeredmény észlelése a működik - nem működik értelmezési tartomány valamely értékén. Ez a jórészt elméleti síkon zajló szakterület riasztóan idegen lehet megfelelő alapismeretek nélkül.

Image4.jpg

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek