Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Zongoraposzt, de dulván

Talán Önben is felrémlett már a vágy, hogy a Négyfarkú macskában elköltött romantikus vacsora után félretolja Kvasztics Fedort a zongorától és néhány ábrándos billentyűfutammal kedveskedjen szíve hölgyének. Ha zenei képzettség nélkül teszi mindezt, perceken belül előkerülnek a rohamkések és ütlegelni kezdik a légionisták, hiszen zongorázni nem könnyű, mint ahogy hallgatni sem egy kezdő előadót.

zongora

Ma a zongorát, mint egy zseniális mechanikus gépet - sőt, szerszámot - vizsgáljuk a gyakorlatban, szakirodalommal és parádés boogie-woogie válogatással körítve. Monstre írás következik, készítsen elő pattogatott kukoricát és folyadékot.

Holt szövet a fémvázon

kárpitozás kárpit zongoraszék

Van hova felnőnünk laikus kárpitosként, mikor tekintetünk előtt kitisztul az alkotás köde és első ösztönös, alapismeretek nélkül készített székborításunkat megszemléljük. Tekintsék meg a hegesztőpálca és tűzőgép által összerótt kísérletet, azaz: így készül a zongoraszék mifelénk. Megnyugtatásul, az írás végén valódi szakmai mankót nyújtok a kárpitosipar iránt érdeklődőknek. A kondiszobában lakik írásunk tárgya, azért van szőnyeg a falon - szögezem le elöljáróban.

A tökéletes autódekoráció

Öreg Fordunk egyelőre semmilyen poszttémát nem szolgáltat. Működik, alig fogyaszt, falja a kilométereket. A külsején ugyan lehetne javítani, de miután a szponzorok csak lassan gyűlnek, így még nem tudjuk, szerintünk - természetesen abszolút részlehajlás nélkül... - mi lesz a legjobb termék, amit ajánlunk és amivel vizuálisan is megfiatalítjuk.

Belül viszont hatalmas változások történtek.

Ez az írás igazából az 'öregautó' szerelős sorozatunk első darabja kellett volna legyen. Egy kiszolgált autó ugyanis nem csak további - javításokkal esetleg sűrűn megszakított - közlekedésre lehet alkalmas. Aki kedveli az amerikai, főképp az amerikai vidéket megjelenítő filmeket és videókat, az pontosan tudja, hogy egy valamire való ház vagy tanya nem lehet meg a fűben békésen és líraian rozsdásodó autóroncs nélkül.

Villanyóra házilag

Előfordulhat, hogy egy szakaszosan működő, szabályzott berendezés napi fogyasztását szeretnénk megmérni. Tipikusan ilyen eszközök a termosztáttal kapcsolt fűtőbetétek vagy a szivattyúk. Nem állhatunk mellettük egész nap stopperrel, hogy mérjük az összes működési időt. Egyszerű és olcsó megoldást ismertetek a mérésre.

qq0.jpg

Persze, persze, fogyasztásmérőnek hívják villanyszakmailag

A legtöbb újság- vagy blogolvasó talán nem is hallott még arról, hogy immár évek óta létezik egy verseny, pontosabban bajnokság nálunk is, amelyen a megújuló energiaforrásokat hasznosító önkormányzatok vesznek részt. Azt már mi is körbejártuk többször, hogy a mindenféle megújuló energiaforrások ideális és optimális mértékben a kistérségek, adott esetben egy-egy önkormányzat számára jelenthetnek alternatívát a hagyományos energiahordozókkal szemben. Ekkora méretben viszonylag jól tervezhetőek a határfeltételek, megfelelően összehangolható a fogyasztás a rendelkezésre álló kapacitásokkal, és a szállítás/elosztás sem jelent indokolatlan többletköltségeket. A rendszer sokszor helyi munkaerővel és helybéli vállalkozásokkal létrehozható, és az üzemeltetése is helyben teremt munkalehetőségeket.

Beer-Time!

Miután a környezetvédelem és az újrahasznosítás szívügyünk, egy korábbi cikkünkben említett sörnyitó alkalmatosságok rendszeres használata után keletkező söröskupakokat is el kell használjuk valamire. Csinálhatunk belőlük például faliórát.

time4.jpg

Falak dekorálása

A lakóhelyiségek falait még nem is olyan régen különféle költséges gipszstukkókkal lehetett csak mívesebbé, egyedibbé tenni. Ma már viszont a barkácsáruházakban és más szakboltokban beszerezhető extrudált sztirollécekkel ezt bárki akár saját kezűleg is könnyen megteheti. E díszlécekkel könnyű bánni és feragasztásuk után a falfelületek tagoltsága kreatív színű festéssel még fokozható is.

Gyors faldekorálás matricákkal

A hagyományos festésű faldekorálást elég nehéz kivitelezni, ám ma már van ennek egyszerűbb módja is. A tapéta boltokban kapható, különféle színű és mintázatú fali matricákkal ez szinte gyerekjáték. Alapfeltétele, hogy a fal felülete lehetőleg sima legyen, ami elősegíti a különféle nagyságú és mintázatú matricák falra ragasztását. Előnye, hogy utólag könnyen, a fal károsodása nélkül eltávolíthatók, esetleg cserélhetők egy újabb változatra. Ezekkel gyorsan és főként könnyen a nagy üres falfelületek egyedivé és dekoratívakká tehetők.

falmatrica01.jpgFotó: falmatrica.net

Műhelyóra fél év alatt

Ezt a posztot még vagy fél éve kezdtem írni, aztán valahogy félbemaradt, nemcsak a poszt persze, hanem a projekt is. Aztán közben elkészült egy másik Furdancs óra is Tákolmányi kolléga interpretálásában. (Annak címére reflektál ennek a posztnak a címe...) Szóval ez az ötlet majdnem feledésbe is merült, de miután jön az év vége, és ilyenkor célszerű megszabadulni a mindenféle magunkkal cipelt balanszoktól, hát gyorsan befejeztem...

Műhelypakolás közben a kezembe akadt egy régi, fúrógépre szerelhető körfűrész-feltét. Ahogy nézegettem, hogy mire lenne jó, rájöttem, hogy a véletlen a kezembe adta a tökéletes Furdancs blogos kandalló-óra alapját.

für1.jpg

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek