Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A társasházak korszerűsítésével akár 60%-kal is csökkenthető lenne a lakások energiafelhasználása - ez derül ki az Energiaklub nemzetközi projektjének eredményeiből, amelyben konkrét épületeken vizsgálták a felújítási és megtakarítási lehetőségeket, valamint az alacsony beruházási kedv okait. A lakóközösségek ugyan nyitottak a korszerűsítésekre, ám a pénzügyi lehetőségeik korlátozottak, sokaknak már az előkészítés költségei is megterhelőek. Az Energiaklub és a Magyar Energiahatékonysági Intézet legfrissebb kutatása szerint a lakosság közel kétharmada nem vág bele otthona korszerűsítésébe az elkövetkező három évben, ha ehhez csak saját megtakarításaira és hitelekre számíthat. Az elavult épületállomány megújulására vissza nem térítendő állami támogatások nélkül nincs esély. Az állam felelőssége tehát igen nagy, a rendelkezésére álló erőforrások megfelelő felhasználása akár 25000 új munkahelyet és akár 70 milliárd forint költségvetési bevételnövekedést eredményezhetne.

energiahatékonyság hőszigetelés knauf energiaklub rezsicsökkenés megtakarítás

Ördögi körforgás

Mostanában több helyről is hallhattuk, hogy a korábbi években megszokott éves energiafelhasználási arányok egyre kevésbé érvényesek. A legújabb adatok alapján, ez a különbség már el is tűnt. (Ez egyébként válasz lehet mindazoknak, akik a napenergia hasznosítása esetében azzal szoktak érvelni, hogy egy napelem nyáron termel sok áramot, amikor arra nincs is szükség. Hát, mint látni fogjuk, bizony hogy van.)

A poszt címe talán vet fel kérdéseket, esetleg túlzásnak tűnhet, de az alábbiakban bebizonyítjuk, hogy bizony egy csepp túlzás sincs benne, és sorsunk bizony megpecsételődött...

Bár a Furdancs blog elsősorban barkácsblog, azért mi is a való világban élünk. (Már nem abban az RTL félében persze…) Szóval, minket is érintenek a körülöttünk zajló események. Van véleményünk is többnyire. A paksi bővítés páldául egy olyan fontosságú ügy, amit még egy főző- vagy kertészblognak sem volna szabad említés nélkül hagynia.

Ráadásul, az általunk népszerűsített tevékenységek végzéséhez bizony általában szükség van elektromosságra, tehát az áram ára nem lehet közömbös egy Furdancs olvasó számára sem. És talán az sem, hogyan is "készül" az az áram.

A fűtési költségek csökkentésének módjait, az ingatlanok energetikai jellemzőit taglaló írásokat érdeklődve figyelők már biztos többször találkoztak a neten azzal a megállapítással, hogy ha minden szigeteletlen, rossz energetikai besorolású lakóingatlant sikerülne megfelelő hőszigeteléssel ellátni, akár egy komplett "atomerőműnyi" energiát megspórolhatna az ország.

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek