Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szőnyeg a falon

Ez egy gyors poszt lesz, cserébe legalább rövid. Mostanában permanens témahiányban szenved a szerkesztőség, ezért minden szembejövő megírnivalóra próbálunk lecsapni. Az történt, hogy tegnap a jónevű JAB Anstoetz cég csodálatosságos budapesti képviseletén kellett a falra felrögzíteni egy 2x3 méteres szőnyeget. Ez egyfelől persze nem bonyolult munka, másrészt azért igényel némi átgondolást...

szőnyeg faldíszítés falburkolat otthon

30 éve ismerjük Csernobil nevét

Néhányan persze már ismerhették korábban is, de az átlagember bizony 1986. április 26.-án kezdődő eseménysorozat miatt ismerte meg az ukrajnai város nevét.

A csernobili atomerőműben történt baleset emberek millióinak életét változtatta meg a Földön. Alapjaiban rengette meg az emberek atomenergiába és a tudományba vetett hitét, és véget vetett az atomkorszaknak. A szocialista tájékoztatáspolitika legnagyobb kudarca lett, és jelentősen hozzájárult a Szovjetunió összeomlásához.

csernobil katasztrófa atomkatasztrófa ukrajna

Gyaluljunk falcot!

Az elektromos kézi gyalukról már írtunk korábban a többi elektromos szerszámmal együtt. Azonban most egy üzenetben érkezett kérdés kapcsán külön is ejtünk róluk néhány szót. A kérdés egy szoruló ajtólap kapcsán érkezett, konkrétan arra vonatkozott, hogyan is lehet ezt orvosolni.

gyalulás elektromos gyalu falcgyalu falcolás pásszítás

A legjobb alapanyag

Itt a blogon általában én írom a fával kapcsolatos posztokat. Eredeti szakmám is faiparos, de a fa szeretete korábbra nyúlik vissza, gyermekként is természetes volt, hogy apám minden délután és minden hétvégén gyárt valamit fából, szekrényt, verandát, faházat, vagyis mindent, ami épp kellett.

Matthias Wandel gépek házilag gépek fából faipar barkácsgép

A fehér bőrönd

Rendszeres olvasóink tudhatják, hogy itt a blogon viszonylag sűrűn olvashatóak az otthonaink hőszigetelésével és úgy általában az energiahatékonysággal foglalkozó írások. Ez a téma egyrészt valóban szívügyünk, másrészről persze az sem titok, hogy - többek között - a Knauf Insulation is támogatja a blogunkat, így sokszor első kézből kapunk tájékoztatást egy-egy új fejlesztésükről, vagy új termékekről. És persze közvetlen közelről követhettük végig a "Nálamszigetelnek" programjukat is.

knauf heraklith ecose üveggyapot szigeteés fagyapot

Kérdezzetek!

Egy barkácsblogot azért többnyire olyanok olvasnak, akik maguk is szeretnek fúrni-faragni. Lehet, hogy egy-egy témához jobban is értenek nálunk, másokhoz viszont még annyira sem. Ezekben az esetekben pedig megoldás és tanácsok kellhetnek. Vannak akik ilyenkor hozzánk fordulnak, és az is megesik, hogy tudunk tanácsot adni. Most arra bíztatunk mindenkit, használja bátran a Furdancs Facebook-oldalát. Tekinthetjük akár úgy is, hogy ez is egyfajta szerszám. És hogy miért gondoljuk, hogy ez egy eszköz lehet a kezünkben? Elmondjuk.

facebook komment kérdések olvasók

Az idei a negyedik karácsony a Furdancs Blog életében, együtt, veletek kedves olvasók. Részünkről az alábbi gyűjteménnyel kedveskedünk nektek, ha az izzószerelés, talpba faragás és egyéb karácsonykor szokásos nem feltétlenül kívánt barkácsfeladatok és az ünneplés mellett esetleg a neten is ténferegtek. Mai posztunkban arra teszünk ajánlásokat, mit tegyünk ha nem jutunk hagyományos (tűlevélből készült) karácsonyfához, de szeretnénk azért valami az ünnep jellegét kiemelő dekorációt. Talán még nem késő.

A képek idesorolása előtt azonban minden kedves olvasónknak barkácsolás mentes, nagyon boldog karácsonyt kívánunk!

Most pedig jöjjenek a fotók, kreatív, fura és néha kicsit ronda extravagáns karácsonyfákról, vagy ahhoz hasonlókról.

Kezdetnek rögtön itt van néhány italosdobozból készült alkotás:

Karácsony barkácsolás fura fa

Karácsony barkácsolás fura fa

Erről van olyan kép is ami a készítés fázisából való:

Karácsony barkácsolás fura fa

De üvegből is lehet fát készíteni:

Karácsony barkácsolás fura fa

A következő fejezet a dísztárcsákból készült fáké:

Karácsony barkácsolás fura fa

Karácsony barkácsolás fura fa

Igazából mindenből lehet karácsonyfát faragni, kreativitás kell csak, semmi más:

Karácsony barkácsolás fura fa

Karácsony barkácsolás fura fa

Karácsony barkácsolás fura fa

Karácsony barkácsolás fura fa

Karácsony barkácsolás fura fa

Karácsony barkácsolás fura fa

Karácsony barkácsolás fura fa

Karácsony barkácsolás fura fa

Karácsony barkácsolás fura fa

Karácsony barkácsolás fura fa

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

Tömörfa konyhapult? Biztos?

Egy hirtelen jött felkérésnek engedve most pár este (munkaidő után) egy budapesti irodaházban kell konyhapultokat cserélgetnünk. Ennek kapcsán jutott eszembe, hogy bár már volt erről szó itt a blogon, de talán nem butaság újra írni a konyhapultokról, különösen a tömörfa pultokról pár szót. (A képekért elnézést, mobillal készültek, és gyorsan, nem volt idő finomkodni...)

Takarékos ötletek - nyerstégla fal

A natúr, vakolat nélküli téglafal évek óta divatos és mutatós lakásdekorációs elem. Egyformán jól mutat egy elegáns Chippendale komód mögött, mint egy letisztult, modern acél/üveg térben, de akár egy tarka és szedett-vedett bútorokkal berendezett romkocsmás közegben is.

Barkácsoljunk kosarat

Itt a Furdancs blogon időnként elég bátran ráncigálunk elő abszolút vegyes témákat (hiszen egy igazi furdancsost minden érekel), hogy aztán megpróbáljuk párezer karakterbe sűrítve bemutatni azokat. Ez időnként sikerül is, bár azért mi is tisztában vagyunk azzal, hogy egy szakma igazi elsajátításához ennél sokkal több kell. De kedvcsinálónak, az érdeklődés felkeltéséhez talán ezek a posztok is alkalmasak. Aztán időnként belebotlunk olyan témaötletekbe is, amelyeknél írás közben döbbenünk rá arra, hogy a téma bonyolultsága miatt még egy beharangozó-kedvcsináló poszt megírása sem egyszerű. Mert túl összetettek, egyszerűen nem férnek bele egy átlagos poszt terjedelmébe. Pedig ezek a témák is érdekesek, és nem kizárt, hogy egy-egy olvasónknak lenne kedve kicsit jobban elmélyedni ezekben.

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek