Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Fióktrükk

Ez a posztunk egy múlt héten talált videó kapcsán született. Aki szokott otthon asztaloskodni, az ismerheti a fiókkészítés nyűgjeit. Egy fióknak általában masszívnak kell lennie, ugyanakkor lehetőleg minél vékonyabb oldalfalakkal kell rendelkezzen, mert fontos a kis súly, és a hasznos belső méretet sem célszerű feleslegesen csökkenteni. Igen ám, de a vékony oldalfalak és hátlap nem könnyen illeszthető össze. Szabályosan csapozni-fogazni persze lehet, de erre a legtöbb barkácsoló azért nem vetemedik. A csavarozás viszont vékony lemezek esetében néha nehézkes, előfordulhat, hogy a vékony lemez elreped a csavar vagy akár csak pár apró szög feszítő erejétől.

A könnyen mozgó fiókok titka

A hagyományosnak mondható fiókok - attól függően, hogy mit tárolnak benne - gyakran elég nehezen mozgathatók. Ez érthető, hiszen általában egymásra fevő lécek határozzák meg a helyüket és ezeken húzkodva lehet a fióktesteket mozgatni. Az egymásra fekvő felületek súrlódása viszont megnehezíti a mozgatásukat és még a szappanos kenés ellenére is elég nehéz a kihúzásuk, helyükre tolásuk. Ezt még a műanyag sínes megvezetések is csak részben képesek csökkenteni, kopásuk esetén pedig egyre nehezebb az ilyen fiókok mozgatása is. Ezen azonban bizonyos esetekben könnyű segíteni, ha ezeket az elavult fiókvezetőket korszerűbb, görgős, vagy golyós vezetősínek váltják fel.

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek