Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Építsünk gyerekházat

Mai posztunkban megint egy videót mutatunk, és megint a Better Homes and Gardens műsorból. A gyerekeknek házat építeni mindig mókás dolog. Persze az akaraton kívül több minden kell hozzá, például hely, ahol felépítjük és persze némi pénz is. Vagy, mint a videóban szereplő házhoz, némileg több pénz...

gyerekház kert ház bungaló játékház cubby house

Készítsünk fajátékokat - faautó

Péntek lévén autós téma kéne. Azt gondoltam, talán akadhat az olvasóink között olyan szülő, aki nem teljesen boldog attól, hogy a csemetéje a különböző készen vásárolható, bugyuta rajzfilmek segítségével hirdetett műanyag, "vedd-meg-gyűjtsd-és-dobd-el" -féle játékok iránt kezd épp érdeklődni. Akinél még nincs késő, esetleg belevághat némi házilagos játékgyártásba is. Ebben a cikksorozatban összeszedünk néhány konkrét ötletet, amit akár a gyermekkel közösen is meg tudunk valósítani. Nyilván nem pusztán a játék a cél, hanem maga a gyártás folyamata is, vagyis a közösen végzett munka.

Gyerek és szerszám

Akinek van gyermeke, az biztos találkozott már a jelenséggel, hogy a gyerekféle bizony előbb-utóbb utánozni akarja a barkácsolásban aktív szüleit. Fiú gyermek különösen, de sokszor a leányok is. A dolgok kalapálása, az elektromos aljzatok csavarhúzóval történű piszkálása szinte minden családban elkövetkezik egyszer. A kérdés csak az, hogy mi hogyan reagálunk erre. Mi itt a blognál azt gondoljuk, hogy a dolgok túlaggódása és a gyermek túlféltése nem igazán célszerű. Sokkal jobb, ha már idejekorán szánunk időt arra, hogy utódunk tanulja meg, milyen szerszám mire való, és tanulja meg a biztonságos használatukat is.

Gyermeksarok: Hogyan készül?

Értelemszerűen nem ősz gépészeknek szánom a ritkásan megjelenő Gyermeksarok epizódokat, hanem szülőknek, akik verés nélkül szeretnék kicsinyeik figyelmét ráirányítani a műszaki- és természettudományos szakmák alkotó és érdekes voltára. Vagy puszta önző módon szeretnék, ha idős korukban már nem kellene helóta életpályát választó gyermekeik eltartásáról gondoskodniuk és ennek megoldását egy menő villamosmérnöki vagy más műszaki szakmunkás/értelmiségi pályára-irányításban látják.

Image4.jpg

Tévéműsorok, könyvek és kísérletező készletek bemutatása adja a sorozat gerincét, de szóba kerülhet akár az oktatási rendszer is. Lássuk először kedvenc esti mesénket, a Hogyan készül? tévéműsort.

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek