Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Telefontartó bankkártyából

A mai mutatványt nyugodtan nevezhetjük villámbarkácsolásnak, tekintettel arra, hogy egyszerű, mint a barlangrajz. Irodai környezetben szinte biztos, hogy munkatársaink elalélnak kreativitásunktól, hölgy kollégáink pedig még azt is feltételezhetik rólunk, hogy akár még fát is tudunk vágni. Félmeztelenül! A legszebb az egészben az, hogy ezt az érzetet egy nyomorult, használaton kívüli bankkártya szétvágásával tudjuk elérni. Én legalábbis ezt vizionálom, de lehet, hogy csak nehéz gyerekkorom volt. A mai feladat tehát egy telefontartó, amihez mindössze egy bankkártya és egy komolyabb olló szükséges. Az alábbi fotókon az elkészítés menete. Hajrá!
Innen: Instructables

bankkartya02.jpg
Kotorj elő egy tetszés szerinti bankkártyát. Lehet pontgyűjtőkártya is, mindegy.

bankkartya03.jpg
Első vágás, a telefon vastagságához mérve. (ez ugyanaz a kártya, csak fordítva)

bankkartya01.jpg
Második vágás.

bankkartya05.jpg
bankkartya07.jpg bankkartya06.jpg
Kész!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

 

Az ilyen hajánál fogva előrángatott megoldások egyrészt tetszenek, másrészt viszont olyan érzésem támad tőlük, mintha a Tokajit kólával innánk. Egyszer láttam ilyet. Borász ismerőseimhez, akiknek ezt elmeséltem, rendre mentőt kellet hívni. A ma bemutatott eszköz esetében egy távcsövet eszkábáltak egy mobilra, mondjuk arra az esetre ha túl messze lenne a szomszéd ablakban meztelenül feltűnő hölgy. Persze párunknak "a madarakat szeretnék fényképezni" sztori fog jobban tetszeni. A lényeg, hogy okostelefonunk, általában használhatatlan digitális zoomját valahogy kiváltsuk egy analóg, optikai megoldással, a vélt jobb képminőség érdekében. Az alaposan dokumentált elkészítési útmutatót ITT találjátok.

tavcso01.jpgA kész cucc a távcsőre szerelve

Mára egy igen komplex dolgozatot ajánlunk figyelmetekbe. Volt már példa arra, hogy foglalkoztunk a számítástechnikai vallás Alma egyházával. Általában házilag is elkészíthető, egyszerűbb és bonyolultabb kiegészítőket ajánlottunk barkácsolásra, ma sem lesz ez másképp. Az eddigi megoldásokkal ellentétben ma egy picivel komolyabb felkészültséget igénylő feladatot mutatunk be. Első ránézésre valóban mindössze egy tálra és némi faanyagra van szükség a "kihangosító" elkészítéséhez. Ha jobban elmerültök az elkészítési mód leírásában, látni fogjátok, hogy az egyszerűség kedvéért érdemes segítségül hívni némi technológiát. Szerintem kéziszerszámokkal is elkészíthető a kütyü, de majd a kommentekben megírjátok, hogy nem. Egy biztos: High End bemutatóra ne menjetek vele, mert bár "kihangosodik" a telefon, de szebb hangja nem lesz. A leírást ITT találjátok, a készülék tervrajzát pedig ITT. Hajrá!

iphone_kihang01.jpg

Projektor cipősdobozból

Igazából nem találok szavakat, és abban sem vagyok teljesen biztos, hogy az alábbi fotókon látható "projektor" valójában működik-e. Szerintem nem, de döntsétek el ti. Egy darab cipősdoboz, egy iPhone és egy nagyító kell hozzá. Ha jól látom.

projektor.jpg

Forrás: cheezburger.com

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

Ötletes iPhone-dokkolók házilag

A mai poszttal ismét lángra lobbantjuk az iPhone-hívők és tagadók közötti háborút. Így hét közepén érdemes kiengedni a gőzt. Erre remek lehetőség a kommentelés. Közben azért nézzétek meg, hogy milyen lehetőségek állnak rendelkezésre arra az esetre, ha szükségetek lenne egy iPhone-dokkolóra és inkább a barkácsolásban hisztek mintsem a vásárlásban. Mi itt a szerkesztőségben elkészítettük az egyik ilyen kütyüt, iratrendező-csipeszből. Tökéletesen funkcionál. Egyéb megoldásokért katt IDE!

dokkolo.JPG
A miénk ilyen lett.

Nyilván sokan találkoztatok már ezzel a fotóval, de úgy érzem, hogy nem mehetünk el mellette szó nélkül. Első ránézésre nem az ipari formatervezés remeke, de működik. Tartja a telefont és a kis guriga még a hangot is felerősíti valamelyest. Azt ugye nem kell leírni, hogy miként kell elkészíteni. Jó szórakozást!

iphoneguriga.jpg

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek