Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Felvétel indul

A múlt héten azt ígértük, hogy beszámolunk néhány személyes tapasztalatról a mikrofonnal készülő házilagos hangfelvételek terén. A kezdeteknél persze én is a különböző felvevő eszközök saját mikrofonjait próbáltam használni, de hamar kiderült, hogy ezek bizony ritkán készítenek elfogadható felvételt.

Készítsünk hangfelvételt

Manapság már a kenyérpirítón és a motoros fogkefén kívül szinte minden, némi elektronikát tartalmazó eszköz képes HD minőségű képfelvételt készíteni. Adja magát a lehetőség, hogy - mint anno, a VHS kamerák elterjedésekor - mindent felvegyünk, például a minket érdeklő koncerteket, utcai produkciókat, de akár klubkoncerteket is. De az is előfordulhat, hogy épp beszélgetéseket, vagy egy baráti találkozót, mondjuk egy osztálytalálkozót, vagy épp egy szabadtéri színházi produkciót akarunk rögzíteni. Uram 'bocsá, mondjuk egy premier filmről szeretnénk - abszolút illegális módon - egy használható minőségű felvételt készíteni. Van tehát feladat elég...

A klasszikus karabinereket persze mindenki ismeri. Ezek azok a Barba-papa formájú, rugós vagy menetes nyitható szakasszal rendelkező alkalmatosságok, amivel Valamit lehet egy másik Valamihez rögzíteni, méghozzá könnyen oldható módon. Ez a Valami lehet akár egy feneketlen szakadék felett himbálózó hegymászó, de akár egy kulcskarika is a derékszíjunkon.

Van élet a technokol rapidon túl.

Ez a szerszám egy dolgot tud, de azt nagyon: ragasztani. Gyerekjáték használni, a cső egyik végén bedugjuk a ragasztórudat, meghúzzuk a ravaszt, és a másik végén pedig kijön a megolvadt, folyékony ragasztó. A ragasztó a lehűlés után megszilárdul, és a megfelelően zsírtalanított felületen stabil kötést biztosít.

Rögzítsünk lyukba! - 2. rész

Nemrég megígértem, hogy folytatjuk a "Rögzítsünk lyukba" posztot, amely eddig a vékony gipszkarton mögötti üres tér (lyuk) problematikájával foglalkozott és kínált fényképekkel illusztrált megoldást a megfelelő rögzítésre. Most azt követjük nyomon, hogyan rögzítsünk üreges műanyag panelbe.

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek