Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Robotok. Robotok mindenütt...

Abban talán egyetért velünk az olvasóink jó része, hogy egy barkácsblog akkor az igazi, ha mindenféle konkrét javítást és alkotást mutat be. Igen ám, de miről is írjunk az év "legfeleslegesebb" hónapjában, februárban? Az udvar és az egész világ csupa hidegség, fagyás, sőt, most még havas is. A műhelyben is hideg van, és bár tudjuk, hogy a házon és a ház körül rengeteg javítani való volna, de ezek most már igazán kibírnak még egy hónapot, a verőfényes és madárcsicsergős tavaszig. (Persze lehet, hogy akkorra már fél méter hó lesz, de ezzel majd akkor törődünk.)

Ő, a robot

Tegnap megmutattam mérnök barátaimnak az új robotkaromat. Nem, nem Darth Vader vágta le az eredetit és annak pótlására ültettek be egyet. Inkább a távirányítású, hat szabadságfokú iparirobot-szimulátort, melyet pályára-irányítási sorozatunkban mutatok be. Az összeszerelés pillanatképei bővebben és nagy felbontásban ebben a galériában találhatók.

robot_55027.jpg

Kíváncsi voltam, hogy saját lelkesedésem másokra is átterjed-e, miközben felsírnak a szervomotorok és az Aliens rakodógépét idéző eszközzel cukrot teszek a kávéba. Igen, ez az eszköz szerintük is nagyon menő és hasznos ajándék egy (10-50. éves korú) gyermek részére, majd birtokba vették az irányítópultot…

Kólalopó robotkar

Rögtön az elején szeretném felhívni a figyelmet, hogy elhatárolódunk minden törvénybe ütköző cselekménytől. Ennek ellenére ne menjünk el szó nélkül az alábbi videón látható ügyes kis szerkezet mellet. Nyilván nem szép dolog, amire ez a robotkar való és csak remélni merem, hogy a dicséret mellet azért apuka lekapta a tíz körméről az innovatív kölköt. Részemről belelátom srácba, hogy egyszer majd egy nagy cég fejlesztőmérnöke lesz. Maga a szerkezet egy robotkar, amivel gond nélkül, távirányítással lehet egy dobozos üdítőt kiszabadítani az automata fogságából. Óvadék bedobása nélkül. Ügyes a srác na!

robot-steals-soda.png

Forrás: Hack a Day

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek