Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Waxoljunk és viaszoljunk!

A minapi pc hangszórós posztomban említettem, hogy hátravan még a felületkezelés. Eredetileg lakkozni akartam a bükk vázat, de persze kint a műhelyben ahhoz hideg van most, ráadásul a lakknak azért kell egy nap száradás. Így aztán arra jutottam, hogy inkább viaszolni fogom a felületet, ez bent a meleg szobában egy ronggyal elvégezhető, nincs kosz és festékcsepp, ráadásul a viasz illata sem kellemetlen.

waxolás viaszolás viaszbevonat starwax viaszolt bútor felületkezelés

Ötletes kulcstartók

Ma reggel megint nem találtam a kulcsomat. Nálam a reggeli kulcskeresés mára a vallási rituálék szintjére emelkedett. Időről időre elhatározom, hogy felszerelek egy nagyon menő és nagyon ötletes fali kulcstartót, és rákényszerítem magam arra, hogy használjam is. Ma egy lépéssel közelebb jutottam ördögi tervem megvalósításához és vettem a fáradságot, hogy ötleteket gyűjtsek hozzá. Szerintem egész jókat találtam, úgyhogy nézzük őket együtt, hátha nektek is tetszik.

key_holders.jpg

1230-diy-rj-45-key-rack.jpg

Star Wars-tervrajzok

Talán tíz évvel ezelőtt esett meg velem, hogy majdnem sikerült pincérfogásban kidobatnom magam a biztonsági őrökkel egy könyváruházból. Történt ugyanis, hogy a könyvek között bóklászva kezeme akadt egy olyan olvasni-, vagy inkább nézegetnivaló, amit a mai napig nem hiszek el. Ez az egyébként impozáns és persze drága kiadvány a Star Wars-sorozatban szereplő járművek részletes műszaki leírását tartalmazta, csodás ábrákkal és műszaki rajzokkal illusztrálva. Ezen annyira felvidultam, hogy azt nem lehetett nem észrevenni. Próbáltak csitítgatni, de nem tudtam uralkodni magamon. Olyan könyvet tartottam a kezemben ugyanis, ami gyakorlatilag nem létező eszközök, nyilván nem létező műszaki specifikációit tartalmazta. Azóta lecsillapodtam és minap, mikor a neten ténferegtem, belefutottam pár ilyen ábrába és leírásba. Arra gondoltam, idegyűjtök nektek párat ezekből a tervrajzokból. Gyönyörködjünk együtt! Nagyításért katt a képekre!

falcon.jpg

blueprint.jpg

Korunk egyik nagy találmánya a villanybojler. Hozzáteszem, hogy népszerűségén sokat dobott a Star Warsban nagyot alakító R2D2. Legalábbis nálam a bojler volt a sztár a háztartásban. Tekintve, hogy távfűtéses lakásban nőttem fel, csak a nagymamámnál volt lehetőségem közelebbről találkozni "kis" kedvencemmel. Akkor viszont órákig képes voltam a nagy fehér henger előtt álldogálni és a bagzó macska tekintetével nézni a csodát. Én még a Hajdú feliratot is R2D2-nek láttam. Aztán elmúlt a gyerekkor és vele együtt a perverz viszonyulásom ehhez az egyszerű háztartási eszközhöz. A rajongás helyét a műszaki érdeklődés vette át. Itt jegyezném meg, hogy világéletemben féltem az elektromosságtól. Legalább annyira, mint csempész a vámvizsgálattól. Na de egy hibám se legyen?

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek