Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az amerikai Popular Mechanics újság és annak online változata már többször szolgáltatott ötletet a Furdancs blog posztjaihoz. Hiába, az otthoni barkácsolásban azért arrafelé elég erős a mezőny, van honnan ihletet nyerni. Most egy olyan írásra bukkantunk, ahol megtakarításra alkalmas tippeket adtak a szerszámbeszerzések esetében. Az abban a cikkben található ötletek ugyan nem mind alkalmazhatóak a mi országunkra és az itteni piacra, de a cikket olvasva megszületett a fejemben egy itthoni verzió, ez található itt alább.

Az ostobaság gyümölcse

Ma reggel egy hirdetésre bukkantam a Facebookon, és ennek végigolvasása után egy webáruház-féleségbe jutottam. Az itt tapasztaltak nyomán született ez a poszt. Korábban már írtam arról több helyen, hogy újra és újra szembesülök azzal, mennyire nincsenek tisztában sokan a minket körülvevő világ alapvető fizikai törvényeivel. (Például szó nélkül elhiszik az aktuális McFly-féle lebegő deszkáról szóló híradásokat.) Pedig elég régen kötelező a 8 általános elvégzése. És az iskolában azért - a mindenkori közoktatás összes gyenge pontjai ellenére is - igenis megtanulhatóak az alapvető fizikai szabályok.

8 százalék

Az ország teljes energiafelhasználásának 8%-a lenne megtakarítható az energetikai szempontból korszerűsítésre szoruló családi házak teljes körű hőszigetelésével. A mintegy 2,5 millió magyar családi ház fejlesztése elengedhetetlen abból a szempontból, hogy hazánk meg tudjon felelni a 2020-ig, 20%-os energiafogyasztás csökkentést előirányzó uniós célkitűzéseknek, amelyek hazai átültetéséről a kormány április elején nyújtott be törvényjavaslatot.

Ma van a víz világnapja. Emellett mi sem megyünk el szó nélkül, és egy egyszerű de igen hatékony háztartási kütyüről írtunk nektek egy beszámolót. Ezzel az eszközzel meglepő mennyiségű vizet, ezáltal konyhapénzt tudunk megtakarítani.

Van a csaptelepeknek egy olyan alkatrésze, amit mindenki használ, mégis csak kevesen ismernik. A perlátor, turbulátor, sugárszabályozó vagy éppen sugárvezető megnevezések nagyjából ugyanazt az eszközt jelentik.

Azt a kis fém kütyüt, amin keresztül a víz kifolyik a csapból. A perlátor kicsi, de erős, több szempontból is hasznos.

Perlátorral

Perlátor nélkül

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek