Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Takarékos ötletek - nyerstégla fal

A natúr, vakolat nélküli téglafal évek óta divatos és mutatós lakásdekorációs elem. Egyformán jól mutat egy elegáns Chippendale komód mögött, mint egy letisztult, modern acél/üveg térben, de akár egy tarka és szedett-vedett bútorokkal berendezett romkocsmás közegben is.

Egyedi faldíszítés tapétával

Olyan lakóhelyiségekben, ahol számottevő szabad falfelület van, számtalan módon lehet érdekessé tenni azokat. A sivárnak is mondható falakat képek, szabadon álló polcok felszerelésével, vagy egyéb dekorációs elemekkel pl. a falra ragasztható figurális matricákkal is lehet dekorálni. Ezek helyett azonban különféle mintázatú és struktúrájú tapéták kreatív felragasztásával is attraktívvá tehetők az ilyen falrészek.

Az elhanyagolt lakótelepi másfél szobás lakás felújításának első fokozataként a kisszoba faláról és a mennyezetéről kellett eltávolítani a rémes állapotú tapétát. E munkát ugyan minden helyiségben el kell majd végezni, mert a falakon levő tapéta állapota elviselhetetlen, ám a lakás mielőbbi lakhatósága és a szoba viszonylag kis mérete miatt a majdani hálószoba rendbetétele volt az elsődleges cél. Viszonylag könnyű munkának látszott, ám a néhol már leváló tapéta eltávolítása mégsem volt sétagalopp.

Először is a kopott padlószőnyegre vastag takarófólia került, mivel előre láthatóan sok lesz a piszok és a leáztatás miatt nedvesedésre is számítani kellett. A padlószőnyeg ugyan elég viseletes volt, ám a nedvesedését a fólia fedéssel el tudták kerülni. A tapétát természetesen a mennyezeten kezdték el és ennek megkönnyítése érdekében meleg vízzel alaposan fel kellett áztatni magát a tapétát és a ragasztóanyagát. E célra a hosszú szálú festőhenger jó eszköznek látszott, feltéve, hogy nem fej felett dolgoznak vele. Mint kiderült, ezt elég nehéz elkerülni, mint ahogyan azt is, hogy a hengert nem ajánlatos "tempósan" használni, mert így fröcsköl, mint egy kerti locsoló. Ezért azután kissé elázva, de sikerült eléggé átnedvesíteni a mennyezeti tapétaréteget. Ám a lehántolásakor kiderült, hogy még előtte is szükséges egy előnedvesítés. Így a mennyezeten több kisebb terület át vizezését követően már könnyebben ment a fedőanyag lehántolása.

spatulya.jpg
Spatulya

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek