Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Virsli, perec, vattacukor

Itt a munka ünnepe! Ez egy barkácsblogon nyilván különösen fontos esemény. Ünnepeljük hát mi is. Tehetjük ezt majálisozással, bár az igazi felvonulásokra már kevesebb alkalom kínálkozik, mint néhány évtizeddel ezelőtt. De azért némi nosztalgikus virsli-, perec-, és vattacukorevésre biztos találunk lehetőséget.

Ha vagytok annyi idősek, akkor személyesen is megismerkedhettetek a május elsejei felvonulások speciális hangulatával. Részemről gyerekként kimondottan szerettem vonulni. Értelmét akkor sem láttam, de volt vattacukor, virsli, államilag irányított transzparensek és integető bácsik. Emellett soha nem hallottam volna apám szájából a mai napig emlegetett mondatot: "Kisfiam! Ha jó leszel, apa iszik még egy sört." Nyilván vannak olvasóink között olyanok, akiknek vagy nincsenek, vagy csak homályos emlékei vannak munka ünnepéről, azokból az időkből, amikor még felvonulással tisztelegtek a munka ünnepének. Arra gondoltam hát, hogy ma megemlékezünk a felvonulások néhány összetevőjéről, kicsit másképp. Külön külön így vagy úgy volt már szó ezekről a kellékekről, úgyhogy ezekből szemezgettem ma.

kadar1.jpg

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek