AJÁNLÓ
 
05:00
2015. 10. 14.
Tekintve, hogy majdnem minden marad a régiben és a Furdancs dübörög tovább, nem szeretnénk bő...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 10. 14.
A csavarok a legelterjedtebb gépelemek. Felhasználásuk szerint vannak rögzítő csavarok...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 10. 14.
A játékkatonákat mindenki szereti, mert a kézbe fogható maketteknek van egyfajta, gyermekkorba...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 10. 14.
Az átlagnál több olvasói reakciót kapunk az elektromos szerszámok bemutatására válaszul,...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 10. 14.
Néha-néha még be kell gyújtani, de már látjuk a fűtési szezon végét. Nem hagyjuk...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Égi jelenségek a lakásban

A természet és meteorológia szerelmeseinek kegyeit keressük mai írásunkkal. Dörgéssel-villámlással hangulatot fokozó, felhő alakú lámpa, világító égitestek, földteke hologramot megvalósító óra és egy valódi időjárás-szimulátor szerepel a menüben.

lamp.jpg

A fotón látható példánynak kicsit túltolták az árát, 3360 dollár kicsit sok ahhoz képest, hogy lapozás után megmutatjuk házilagos elkészítését. Nem boszorkányság (hanem technika - szól a klasszikus felvezető). A vihargép dunsztos üveg verzióját már én is elkészítettem korábban.

A kék LED-ekről nehéz lejönni, tudja ezt minden, fénytechnika-függő olvasónk. Nemcsak bombázások esetén hasznos a kék világítás, de egyedi, techno hangulatot is teremthetünk vele. Az ég is kék, a felhők is, ez adhatta az ötletet az "Arduino hajtású felhőlámpa" megalkotójának. Az Arduino egy ki/bemenetekkel bőven felvértezett, könnyen programozható, szóval felhasználóbarát mikrokontroller, erről is írtunk korábban. Szerepe itt arra korlátozódik, hogy három kék LED-et villámcsapásszerű időzítéssel villantson fel. Sikeresen. 

Hasonló alkatrészekből készült, de több színben pompázik a következő alkotás. Mordor felett az ég - mondhatnánk a vörösben izzó szobára tekintve. Gyors reagálású szomszédok közelében nem tanácsos használni, mert az ablakon kiszűrődő rőt fények miatt ránk hívhatják a tűzoltókat. Jobb félni, mint megijedni alapon.

Ha tiszta az ég láthatjuk a Holdat és annak állását. Bunkerben élők, vagy abszolúte lusták részére készült ez a holdszinkronizált lámpatest. Rápillantva a hónap aktuális napját mutatja, a lámpatest pedig hűen utánozza a fogyó-növő Hold fényviszonyait. Újabb érv, miért ne menjünk ki a biztonságos lakásból.

Térjünk haza szülőbolygónk barátságos kebelére. Egy frappáns trükkel háromdimenziós megjelenítésű glóbuszt varázsol lakásunkba ez a találmány. Szemünket csapja be, akárcsak a 25 képkocka / mp gyorsaságú filmvetítés, melyet összefüggőnek látunk. Az időt is mutatja.

Mint a filmek végén a nagy összecsapás, itt is utolsó videónk hozza el a katarzist. A Tempescope mobiltelefonon keresztül irányítható doboz, melyben valódi eső esik, lecsapódik a pára, köd száll fel és természetesen a jó öreg villámok szabdalják az üveglapok közé szorított teret.

Akár egy térképen kijelölt város időjárását is kijelzi. Hmm, már megint esik Salgótarjánban - mondhatjuk egy rápillantva a dobozra.

 Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.



Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek