AJÁNLÓ
 
05:00
2015. 09. 10.
Tekintve, hogy majdnem minden marad a régiben és a Furdancs dübörög tovább, nem szeretnénk bő...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 09. 10.
A csavarok a legelterjedtebb gépelemek. Felhasználásuk szerint vannak rögzítő csavarok...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 09. 10.
A játékkatonákat mindenki szereti, mert a kézbe fogható maketteknek van egyfajta, gyermekkorba...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 09. 10.
Az átlagnál több olvasói reakciót kapunk az elektromos szerszámok bemutatására válaszul,...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 09. 10.
Néha-néha még be kell gyújtani, de már látjuk a fűtési szezon végét. Nem hagyjuk...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Favágó bakik

Kicsiny szerkesztőségünk emberbarát intézmény. Mi sem áll távolabb tőlünk, mint felkacagni némely rosszul kidöntött fán, mely a család egyetlen büszkeségét, a lepusztult Merdzsót zúzza porrá. Inkább szeretnénk példákon keresztül rámutatni a munkafolyamat megtervezésének szükségességére és a szerszámok (itt láncfűrész) megfontolt használatára.

image4.jpg

Lassan lombjukat vesztik a fák és a kiskertekben kezdődik a feleslegessé vagy veszélyessé vált fák kidöntése. Összeállításunkban szeretnénk ellenpéldákkal kedveskedni, hogyan ne csináljuk. Bónuszvideóban viszont a bolygó legprofibb favágói a két épület közötti, néhány lábnyi résbe döntenek egy vastag törzset.

A munkavédelem nagyon fontos része magunk biztos rögzítése, ezért nem történt nagyobb baj.

Ismerik a mondást: ha a színpadon lóg egy puska, az előbb-utóbb elsül. Ha egy favágós videón látunk egy garázst, az valószínűleg szilánkokra zúzódik másodperceken belül.

A következő videoválogatás az emberi érzelmek nagyon széles skáláján játszik. Fékezhetetlen optimizmusé, mikor a több tonnás fatörzset kézzel próbálják feltartóztatni,a fájdalomé, mely "Oh, no!" kiáltásban tör fel (háttérben a szó szerint földszintessé tett faház robaja), a filmező kibicek felszabadult kacajáé... Hiába, legszebb öröm a káröröm, mert szívből jön és nincs benne érdek.

Darwin-díjban mi sem maradunk le a nemzetközi mezőnyből. Budapesti életkép következik, szabadstílusú kaláka favágás, nem várt következményekkel. 

És hogy lehet ezt a favágás szakmát nagyon-nagyon profin, überalles istencsászár módon is csinálni, arra a következő videó a bizonyíték:

  Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.



Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek