AJÁNLÓ
 
05:00
2015. 12. 09.
Tekintve, hogy majdnem minden marad a régiben és a Furdancs dübörög tovább, nem szeretnénk bő...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 12. 09.
A csavarok a legelterjedtebb gépelemek. Felhasználásuk szerint vannak rögzítő csavarok...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 12. 09.
A játékkatonákat mindenki szereti, mert a kézbe fogható maketteknek van egyfajta, gyermekkorba...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 12. 09.
Az átlagnál több olvasói reakciót kapunk az elektromos szerszámok bemutatására válaszul,...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 12. 09.
Néha-néha még be kell gyújtani, de már látjuk a fűtési szezon végét. Nem hagyjuk...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Fiókmélyi apróságok 1.

Év végére összegyűlik néhány kisebb szerszám, melyeket tesztelésre kaptunk, de valahogy kimaradtak a szórásból és nem kaptak önálló posztot. Igyekszem bepótolni a lemaradást és egyben másodlagos ajándékötletnek is tekinthetik őket, hiszen olcsó apróságok ezek.

Nem, sajnos papírpénzt nem kapunk tesztelésre, de szeretnék rávilágítani (UV-lámpával) a forgalomban lévő bankjegyek biztonsági megoldásaira, ezért a hatásvadász főcímfotó.

Dekorációs feketefény-lámpa
- Asszonyom, ez a pénz hamis!
- Hamis? De hiszen akkor...engem megerőszakoltak! - szól a férfisoviniszta vicc, amivel teljes mértékben nem értünk egyet és elhatárolódunk, de rámutat a készpénzhasználat egyik veszélyére, hogy bármikor pénzhamisítás áldozatává válhatunk. Magánemberként kis esélyünk van beleszaladni egy hamis bankóba, de nagyobb készpénzforgalmú helyeken már indokolt beszerzésük. Nem túl drágán vásárolhatunk kézi- vagy asztali bankjegyellenőrző készüléket.

Már gyermekkoromban teljesen korrekt diszkóeffekt volt az ultraibolya fényű lámpák alkalmazása, ahogy a fehér  (és a fluoreszkáló festékkel megfestett nem fehér) tárgyak világítottak a sötétben. Barkácsblogként kötelességünknek kellene érezni - egy ilyen izzó birtokában - saját bankjegyellenőrző készítésére buzdítani Önöket, de nem tesszük, mert tesztünkben nem túl meggyőző eredményt kapott. Főleg, miután megnéztem az MNB honlapján, hogyan is kell kinézni az UV-A és UV-C lámpákkal megvilágított ezerforintosnak.

Nem így

Hanem így, UV-A megvilágításban

Illetve UV-C fényforrással megvilágítva

Az ötlet volt rossz. Mission falied, de mielőtt anti-ajánlónak tűnne írásom, térjünk vissza a gyökerekhez és használjuk eredeti, dekorációs célra a feketefény-UV izzót, ahogy azt használati utasítása is ajánlja...

...és így még lehetünk jóképűek sötétben, megfelelő teljesítményű feketefény besugárzás mellett.
Bár egyeseken még egy fekete lyuk sem segíthetne, teszem hozzá önkritikusan.

Betű-beütőkészlet
Szeretjük rajtahagyni nyomainkat dolgokon.  Már az ősember is szívesen a barlang falára véste, hogy "Urrg-ha törzsfőnök hazaáruló" vagy később "Rómaiak, menjetek haza". Manapság szükséges lehet idő- és időjárásállóan megjelölni fémalkatrészeket, vagy így gondoskodni a hatósági azonosításról.

Összeszereléshez a hasonló, de nem teljesen egybevágó alkatrészek megkülönböztetésére alkalmazhatjuk a számbeütést, esetleg sorozatszámot véshetünk gyártmányainkba, ha annyira beindult a biznisz.

A beütőkészletnek szükségszerűen keményebbnek kell lennie, mint a megjelölésre szánt anyag, így az általam kipróbált beütőkészlet is rendesen edzett acélból készült. Kipróbáltam, dühösen kalapálva sem csorbultak ki. 3-10 milliméteres betűméret-választék áll rendelkezésre, az angol ABC 27 karakterét tartalmazva.

  Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.



Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek