AJÁNLÓ
 
11:00
2013. 11. 14.
Tekintve, hogy majdnem minden marad a régiben és a Furdancs dübörög tovább, nem szeretnénk bő...
A bejegyzés folyatódik
 
11:00
2013. 11. 14.
A CONSTRUMA Otthonteremtési Kiállítási Csokor idén április 6-10. között kerül megrendezésre...
A bejegyzés folyatódik
 
11:00
2013. 11. 14.
Ha a férfiember elég hosszú ideig kénytelen hallás után vizelni, tekintve, hogy a mellékhelyiségben...
A bejegyzés folyatódik
 
11:00
2013. 11. 14.
A Furdancs Blog ahol tud, segít! Ezúttal Zoltán fordult hozzánk kérdéssel. Már önmagában...
A bejegyzés folyatódik
 
11:00
2013. 11. 14.
Hála olvasóinknak nem tudunk leszállni a házilag elkészíthető léngkondiról. Bemutattunk...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A szavazat most tényleg számít!

Egy klikkeléssel megszépülhet városod vagy kerületed egy kiválasztott közterülete

2013. szeptember 13-án egyedülálló kezdeményezés indult hét építőipari cég részvételével. A Hörmann, a Mapei, a Fujitsu-Fisher klíma, a Ravak, a Rigips, a Creaton és az ELKO EP Hungary közösen indította el a „MegszépülAVárosom” kezdeményezést, amelynek keretében egy fővárosi kerületet és egy vidéki város közterületét újítják fel a cégek. A kiválasztási folyamatot a lakosságra bízza a hét építőipari szereplő, az erre létrehozott weboldalon. A szavazás december 20-ig tart, amely után a projekt képviselői – a polgármesterrel közösen – kiválasztják a nyertes település és kerület felújítani kívánt közterületét.

megszepulavarosom fejlec.jpg 

A hét kezdeményező az ÉpítkezemFelújítok társulásba (www.epitkezemfelujitok.hu) tömörülve eddig az építkezőket és felújítókat segítette ötletes tanácsaival, különleges lehetőségeivel.  Most azonban úgy gondolták, hogy itt az ideje egy nagyobb léptékű összefogásnak. Így született meg a „MegszépülAVárosom” program, amelynek keretein belül a társulás 2014 tavaszán, annak a budapesti kerületnek vagy vidéki városnak egy-egy közterületét újítja fel, amelyek 2013. szeptember 13. és december 20. között a legtöbb szavazatot kapja. A szavazási időszak lezártát követően a társulás a helyi önkormányzatokkal egyeztetve dönti el, hogy a nyertes budapesti kerület vagy vidéki város melyik közterülete (játszótér, park, nyíltkert, körforgalom) kerüljön felújításra.

Az elmúlt másfél hónap alatt közel 10 ezer ember szavazott szeretett településére. Az eddig beérkezett szavazatok alapján a vidéki városok közül Dunakeszi, a budapesti kerületek közül pedig a XIII. kerület áll nyerésre.

megszepulavarosom logo szlogen.jpg

„Az építőiparban még mindig érezhető válság ellenére, a hét kezdeményező cég most gondolta időszerűnek, hogy elindítsa a „MegszépülAVárosom” kezdeményezést. A közös gondolat és álláspont kialakítása – miszerint felelősséggel tartozunk lakóterünkért, környezetünkért – nem volt nehéz feladat, hiszen ezek a vállalatok már egyenként is bizonyították elkötelezettségüket és érzékenységüket a társadalmi problémák és azok megoldása iránt. A program szeretné bebizonyítani, hogy a közösség erejét használva, együtt, képesek vagyunk szebbé varázsolni mindennapi életünk színterét” – mondta el a kezdeményezéssel kapcsolatban Szabácsik Gergely a projekt koordinátora.

A felújítás – a felújítandó közterület adottságaitól függően – kiterjedhet szemétszedésre, padok cseréjére, felújítására, virág,- fa,- bokorültetésre, füvesítésre, játszóterek felújítására közterületi pavilonok-ülő sarkok kialakítására is. A program szervezői azt tervezik, hogy a felújítást a helyi önkormányzat és lakosok bevonásával végzik el. A munkálatokra – előreláthatólag – 2014. március 1 és május 31. között kerül majd sor.

A programról bővebb információ a http://megszepulavarosom.hu/ vagy a projekt Facebook oldalán található. Te is szavazz a településedre, ne hagyd, hogy szeretett városod, kerületed orra elől, egy másik település vigye el a dicsőséget! Segíts városodnak, kerületednek, hogy még szebb legyen!

megszepulavarosom logo.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.



Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek