AJÁNLÓ
 
05:00
2015. 11. 25.
Tekintve, hogy majdnem minden marad a régiben és a Furdancs dübörög tovább, nem szeretnénk bő...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 11. 25.
A csavarok a legelterjedtebb gépelemek. Felhasználásuk szerint vannak rögzítő csavarok...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 11. 25.
A játékkatonákat mindenki szereti, mert a kézbe fogható maketteknek van egyfajta, gyermekkorba...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 11. 25.
Az átlagnál több olvasói reakciót kapunk az elektromos szerszámok bemutatására válaszul,...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 11. 25.
Néha-néha még be kell gyújtani, de már látjuk a fűtési szezon végét. Nem hagyjuk...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

LEGOlas és a Vörös Királynő

A művészi barkács-önkifejezés népszerű eszköze az egyedi számítógépház építése, mert nemcsak szépnek, de működőképesnek is kell lennie a végeredménynek. Egyszer már szemléztünk steampunk gépházakat, most modernebb stílusokból következik néhány példány.

Az sem mindegy, hogy egy jól végzett munkát lokálisan értékelik (Dies ist das schönste Erfahrung der Schweißwerkmeister - mondja a főnökünk) vagy a fél Internet rajong érte. Ezért bemutatjuk a Technabob honlapot, ahol hazai aspiránsok is beégethetik művüket a képkeresők találatai közé.

A Resident Evil sorozat első részében (Kaptár) szerepelt egy Vörös királynő nevű számítógép. Nem volt egyértelműen pozitív szereplő, egészen kokrétan kiirtotta Raccoon City-t, de neve a virágsziromként szétnyíló és kelyhében vörös fényt rejtő számítógépháznak találó párhuzam. Meglehetősen egyedi, megvásárolható kis szériás termék, mely barkácsból lépett elő megérdemelten kereskedelmi termékké.

Színét és a mélyből előtörő fény árnyalatát is megadhatjuk rendeléskor. Reklámvideójánál nem találni hatásosabb és demonstratívabb videót erről a készülékről (illetve tekintsék etalonnak saját reklámok készítéséhez), ezért ezt linkelem. A beépített anyagok minőségére talán jellemző 32 kilogrammos tömege. Utánépítéséhez inspirációt ebből a cikkből lehet meríteni.

 

Már minden létező és fantasztikus tárgyat megalkottak LEGO formában vagy a kis kockák felhasználásával, valószínűleg hiánypótló a mini számítógépház legosulása is. Minden megtalálható benne, ami kell, sőt, a CD/DVD meghajtó már talán sok is a hatalmas tárkapacitású pendrive-ok korában. Jellemzőiről ebben a cikkben olvashatunk.

Ó! - mondhatnánk fanatikus art deco hívőként, ahogy a természetes anyag és művészi formák csinos egyveleggé ötvöződtek a lenti monitorban. Szinte kedvünk támad betölteni a Bioshock játékprogramot vagy megnézni 29 epizód Poirot-sorozatot. Le a kalappal alkotója előtt, mert a formáktól a felirat betűtípusáig minden a helyén van. Olvassunk róla még többet itt.

Menet közben jöhet rá a kísérletező szellem, hogy fogaskerekeket vagy nyomtatott áramköri lapokat egymásra hányni még nem művészet, hanem általában gányolás. Olyan ez, mint mikor egymillió dollárt adnak a négyzetméteres méretű festményért, melyen fehér alapon egyetlen piros kört találunk. Piros kört mindenki tud festeni, de csak akkor csengetnek érte egy gurigát, ha az pont ott és pont akkora méretben található meg, hogy valamilyen érzelmet (itt épp nyugalmat, harmóniát és tökéletes egyensúlyt) sugározzon, gondolatokat inspiráljon. Illik ez az analógia a NYÁK-lapokból összefércelt asztalra, ami egyben működő számítógép is. Forrás itt.

  Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.



Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek