AJÁNLÓ
 
14:00
2014. 10. 31.
A törött nádat a törés helyén kontaktragasztóval összeragaszthatjuk. Kosarakon és...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 10. 31.
Hogyan tüntessük el a fa apró mélyedéseit, horpadásait? A felületi bevonatot távolítsuk...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 10. 31.
A csavarok időnként meglazulnak és olyan nagy lyukat vájnak a fába, hogy már egyáltalán...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 10. 31.
Ha a mozgó lábat szárnyas anyával rögzítették, legtöbbször elég, ha ezt ismét meghúzzuk....
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 10. 31.
Facsavarok: A csavarokat húzzuk meg vagy szükség esetén cseréljük ki. Ha laza az illesztés,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Napi tipp: mit, hol tároljunk?

tarolas03.jpg

Hálószoba
Ha nincs elég helyünk a szekrényajtók kinyitásához, a fali szekrények elé függönyt is akaszthatunk. Helytakarékos megoldás a tolóajtó is. Mielőtt ágyat vásárolunk, gondoljuk meg, nem akarjuk-e az alatta levő helyet is kihasználni. Akkor ugyanis olyan típust kell választanunk, amelynek nincs ágyneműtartója. Megfelelő felső elemmel szekrényünket egészen a mennyezetig megtoldhatjuk, de a szekrény tetején is tárolhatunk dolgokat, a mennyezetre erősített függöny mögé rejtve. Ezt a megoldást azonban csak kevésbé kényes tárgyak esetében ajánljuk.

Fürdőszoba
Ha a fürdőszobában nincs hely szekrény számára, szereljünk legalább egy tükrös szekrénykét a mosdókagyló fölé. Ilyenkor azonban különösen kell ügyelnünk arra, hogy merre húzódnak az elektromos vezetékek. Ha gyógyszert vagy vegyszert tartunk benne, zárjuk be a gyerekek elől!
Gyermekeink fürdőjátékainak alkalmas helyet találhatunk egy kád fölé akasztott reklámszatyorban, így nincsenek útban, ha mi magunk fürdeni akarunk. Használjunk a felerősítéshez öntapadó kampót, még akkor is, ha az egy idő után „elfárad" és leesik. Ez a megoldás ugyanis mégis praktikusabb, mint lyukat fúrni a csempébe.
A fürdőlepedőket akaszthatjuk egy nagyobb fogasra vagy rúdra a fürdőszoba ajtajának belső oldalára is. Ügyeljünk azonban arra, hogy az ajtót ne terheljük.

Előszoba
Ernyőtartónak használhatunk egy nagyméretű kosarat vagy cserépedényt. Egy cserépalátéttel elkerülhetjük, hogy a padló is vizes legyen. A régi lakásokban rendszerint tágas az előszoba. Ilyenkor érdemes elgondolkodni azon, hogyan alakíthatnánk ki térelosztók (polcok, növények stb.) segítségével egy étkező- vagy dolgozósarkot, hol helyezhetnénk el egy cipős szekrényt vagy egy beépített szekrényt.

A modern lakásokban sajnos többnyire igen szűk az előtér. Mégis ajánlatos már itt is tároló helyekéi kialakítani apró tárgyaink számára, akár csak egy falra erősített vesszőkosár formájában, amely alkalmas kalap, kesztyű, levelek, cédulák letevésére. A falra erősített kosár az előszobában néma figyelmeztetés minden családtag számára, hogy a sapkát, kesztyűt vagy egyebet ne dobálja szanaszét.

© Nagy háztartáskönyv


  Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.



Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek