AJÁNLÓ
 
14:00
2014. 09. 25.
A törött nádat a törés helyén kontaktragasztóval összeragaszthatjuk. Kosarakon és...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 09. 25.
Hogyan tüntessük el a fa apró mélyedéseit, horpadásait? A felületi bevonatot távolítsuk...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 09. 25.
A csavarok időnként meglazulnak és olyan nagy lyukat vájnak a fába, hogy már egyáltalán...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 09. 25.
Ha a mozgó lábat szárnyas anyával rögzítették, legtöbbször elég, ha ezt ismét meghúzzuk....
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 09. 25.
Facsavarok: A csavarokat húzzuk meg vagy szükség esetén cseréljük ki. Ha laza az illesztés,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Napi tipp: festmények kezelése

Image7.jpg

Ne tegyük ki festményeinket közvetlenül a napfénynek, de a túl sok mesterséges fény is káros lehet. Ne akasszunk festményt a fűtőtest fölé vagy olyan falra, amelyben a fűtés csövei húzódnak. A nehéz és nagy képkeretet alulról támasszuk alá, nehogy sarkai a súlytól szétváljanak. Esetleg úgy akasszuk fel a képet, hogy a keret egy lécre, polcra vagy bútorra nehezedjen, vagy támasszuk alá alulról kis falábakkal.

A lakkozott képkeret könnyebben tisztán tartható. A képeket minden oldalról érje a levegő. Ezt úgy érhetjük el, hogy a keret hátára egyforma nagyságú parafadugó darabokat ragasztunk. Ha értékes keretbe foglalt képet emelünk le a falról, különösen ügyeljünk mozdulatainkra, nehogy a keret megsérüljön. Ha földre állítjuk, vigyázzunk, hogy ne csúszhasson el.
Ne támasszuk soha hegyes vagy éles tárgynak! Az akvarelleket, rajzokat, nyomtatványokat tartsuk üveg alatt, így kevésbé piszkolódnak. Ha egy rajz vagy nyomtatvány nedves lesz, szárítsuk vastag itatóspapír-réteg közé fektetve, így nem púposodik fel.

Nedves kép szárítása. A keretet hátulról óvatosan kinyitjuk, kivesszük a képet, és teljesen sima felületre, jól szívó papír (itatóspapír) közé fektetjük. A felső papírréteget azonos méretű, de nem túl nehéz fadarabbal, könyvekkel stb. lenyomtatjuk. (Vigyázzunk! Ne préseljük, mint a szárítandó bélyeget vagy virágot!) Általában egy-két óra száradási idő elegendő. A műveletet szükség szerint megismételhetjük.

© Nagy háztartáskönyv

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.



Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek