AJÁNLÓ
 
14:00
2014. 11. 13.
A törött nádat a törés helyén kontaktragasztóval összeragaszthatjuk. Kosarakon és...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 11. 13.
Hogyan tüntessük el a fa apró mélyedéseit, horpadásait? A felületi bevonatot távolítsuk...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 11. 13.
A csavarok időnként meglazulnak és olyan nagy lyukat vájnak a fába, hogy már egyáltalán...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 11. 13.
Ha a mozgó lábat szárnyas anyával rögzítették, legtöbbször elég, ha ezt ismét meghúzzuk....
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 11. 13.
Facsavarok: A csavarokat húzzuk meg vagy szükség esetén cseréljük ki. Ha laza az illesztés,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

vilagitas16.jpg

A fényforrások sose vakítsanak. A lakás forgalmas helyein (pl. lépcsőn) úgy helyezzük el a világítótesteket, hogy ne vessenek árnyékot.

Előszoba és lépcsőház
A balesetek elkerülése végett mindig ügyeljünk a jó világításra. Ha a helyiségben csak egy mennyezeti lámpa van, használjunk mindig erős villanykörtét. Ezen nem szabad takarékoskodni. A lépcsőházban legalább két villanykapcsoló legyen, hogy a lámpát mindkét szinten föl és le lehessen kapcsolni. A sötét folyosót fessük világosra. A világításon kívül ez is növeli a közlekedés biztonságát. Ne terheljük túl a hálózatot túl sok elektromos eszközzel. Vigyázzunk, nehogy az elektromos berendezéseket nedvesség vagy víz érje.

Konyhai világítás
A konyhában nagyon fontos a jó fővilágítás és a tűzhely, mosogató megvilágítása.
Szereltessünk fel külön kapcsolót (esetleg kettős kapcsolót) a fővilágításnak, ill. a kisebb területek megvilágításához, hogy a két fényforrást egymástól függetlenül használhassuk.

A hálószoba világítása
A hálószobában az öltözködéshez rendszerint elég egy mennyezeti lámpa. A szekrény belső megvilágítása kellemes, de nem elengedhetetlen. Legyen az ágynál olvasólámpa, de ne szereljük túl magasra, mert úgy vakíthat. Elhagyhatjuk az éjjeliszekrényről a lámpát, így több lesz a hely rajta. Kétszemélyes ágynál ügyeljünk arra, hogy az egyik fél olvasólámpája se vakítsa a másikat, vagy ne zavarja álmában.

Fürdőszobai világítás
A tükörtől jobbra és balra elhelyezett fénycső vagy izzószálas cső jelentős mértékben javítja a világítást. Hasonlóan praktikus a fürdőszobai faliszekrény belsejébe szerelt kis fénycső. Minden elektromos csatlakozás legyen vízhatlan! Sose vigyünk hordozható lámpát a fürdőszobába! Veszélyes, mert a kádba vagy mosdókagylóba esve áramütést okozhat. A fürdőszobába lehetőleg húzós villanykapcsolót szereltessünk, de legjobb ha a kapcsoló a fürdőszobán kívül található.

Gyerekszoba
Gyerekszobák világítására alkalmasabb a falra szerelt lámpa mint a mozgatható, szabadon álló törékeny lámpák. Vásároljunk stabil, erős, falra vagy mennyezetre szerelhető lámpákat, amelyek megfelelnek a biztonsági előírásoknak. Ha gyermekünk fél a sötétségtől, szereltessünk fel fényszabályozós kapcsolót, hogy éjszakára gyenge világítást állíthassunk be. Csecsemő szobájában égessünk éjszaka parázslámpát (glimmlámpát)

 © Nagy háztartáskönyv


  Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.



Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek