AJÁNLÓ
 
14:00
2014. 11. 12.
A törött nádat a törés helyén kontaktragasztóval összeragaszthatjuk. Kosarakon és...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 11. 12.
Hogyan tüntessük el a fa apró mélyedéseit, horpadásait? A felületi bevonatot távolítsuk...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 11. 12.
A csavarok időnként meglazulnak és olyan nagy lyukat vájnak a fába, hogy már egyáltalán...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 11. 12.
Ha a mozgó lábat szárnyas anyával rögzítették, legtöbbször elég, ha ezt ismét meghúzzuk....
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 11. 12.
Facsavarok: A csavarokat húzzuk meg vagy szükség esetén cseréljük ki. Ha laza az illesztés,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

vilagitas.jpg

Az ilyen lámpákat használhatjuk mennyezeti világításra és dolgozósarkunk megvilágítására is. Ha a lámpát olyan karosszék mögé állítjuk, amelyben olvasunk, ügyeljünk arra, hogy a fénycsóva a könyvre essen, s az olvasó és a könyv között ne keletkezzen árnyék. A fölül szűk, alul kiszélesedő lámpaernyő jó megvilágítást tesz lehetővé, ha a lámpa elég magas.

A hagyományos asztali lámpa is alkalmas olvasólámpának vagy íráshoz, s fénye kellemes, hangulatos. Asztalra vagy ablakpárkányra helyezett kis, gömbölyű, kerámiatestű lámpák fénye is hangulatossá teszi a szobát. A modern, halogénizzóval működő kisfeszültségű lámpának nagy tükröző felülettel kell rendelkeznie, hogy a munkafelületet jól megvilágítsa.

Íróasztallámpák
A munkafelületen vagy íróasztalnál több fényre van szükségünk, ezért itt világos égőt alkalmazzunk. A jobbkezesek a fényforrást a bal oldalukra állítsák. Az állítható íróasztali lámpák előnye, hogy a fénysugarat mindig közvetlenül a kívánt területre tudjuk irányítani. Kétkarú lámpa esetében az egyik fénysugarat fővilágításként irányítsuk a mennyezetre. A kis fénycsővel működő íróasztali lámpák előnye, hogy keveset fogyasztanak, s hosszabb az élettartamuk. Ha a munkafelületen kevés helyünk van, használjunk az íróasztalra vagy polcra csavarozható vagy csíptethető lámpát. A magas lámpákat a padlóra is állíthatjuk. Jobbkezesek a bal, balkezesek a jobb oldalukra állítsák a fényforrást, így nem vakít és nem vet árnyékot a papírra.

Fénycsövek
A fénycsövek egyenletes, erős fényt adnak, ezért előszeretettel alkalmazzák őket munkafelületek megvilágítására. Ernyővel eltakarva kiválóan alkalmasak közvetett megvilágításra. Kis konyhai munkafelületek (pl. mosogató), fülkék, polcok vagy vitrinek megvilágítására használjunk kis fénycsöveket vagy izzószálas csöveket.
A fénycsövek ruhásszekrények belső megvilágítására is alkalmasak. Ha nyomógombos kapcsolót szerelünk az ajtókeretre, az az ajtónyitáskor vagy csukáskor be- ill. kikapcsol. Ha antik bútoraink vannak, használjunk ultraibolya-szűrővel ellátott fénycsövet, mert az ibolyántúli sugarak ártanak a fának és a lakkozott felületeknek.
A vitrin tetejének belső oldalára szerelt fénycső hangsúlyos megvilágítást biztosít.

© Nagy háztartáskönyv


  Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.



Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek