AJÁNLÓ
 
14:00
2014. 12. 12.
A törött nádat a törés helyén kontaktragasztóval összeragaszthatjuk. Kosarakon és...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 12. 12.
Hogyan tüntessük el a fa apró mélyedéseit, horpadásait? A felületi bevonatot távolítsuk...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 12. 12.
A csavarok időnként meglazulnak és olyan nagy lyukat vájnak a fába, hogy már egyáltalán...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 12. 12.
Ha a mozgó lábat szárnyas anyával rögzítették, legtöbbször elég, ha ezt ismét meghúzzuk....
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 12. 12.
Facsavarok: A csavarokat húzzuk meg vagy szükség esetén cseréljük ki. Ha laza az illesztés,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Imaggf.jpg

Ha a javítást nem tudjuk azonnal elvégezni, tegyük az eltört darabokat egy műanyag zacskóba és zárjuk le, hogy se por, se zsír ne érhesse. Mielőtt a ragasztást elkezdjük, tisztítsuk meg a törési felületeket, hogy a ragasztó jól tapadjon. A széleket selyemdarabbal töröljük le, mert a pamut szálakat hagy maga után. Ha a törési felületek erősebben szennyezettek - elsősorban régi töréseken - akkor gyenge mosószeres vízzel mossuk le, és szárítsuk meg. A törés helyét tisztítás után már ne érintsük meg, mert zsírnyomok maradnak rajta, és a ragasztó nem fog tapadni. A törött porcelánt nem szabad főzni, mert tovább reped.

Kerámia javítása
A kitöltő masszát magunk is összekeverhetjük epoxiragasztóból és kaolinporból vagy titánoxidból. Mielőtt a masszát felhasználjuk, fessük a kívánt színre. A masszát késheggyel vagy az ujjunkkal jó alaposan nyomkodjuk a kitört rész helyére. Töltsük ki teljesen a lyukat, a massza kissé álljon ki. Amikor a massza megkeményedett, a kiálló részt a legfinomabb csiszolópapírral nedvesen vagy szárazon csiszoljuk le az eredeti felület magasságáig. Ha szükséges, a javított helyet fessük be, vagy lakkozzuk le.
Ha a kerámiából kitört egy darab és elveszett, pótlására használjunk epoxigyantát. Száradás után újra olyan lesz, mint az eredeti.

Üveg javítása
A régi üveget vigyük restaurátorhoz, mert a javítás könnyen félresikerülhet. Az egyszerű üveget nyugodtan javíthatjuk otthon. Mielőtt hozzálátunk a javításhoz, az üveg törésfelületeit tökéletesen tisztítsuk le. Meleg vízzel és mosogatószerrel mossuk meg a darabokat, majd tiszta vízben öblítsük le. Töröljük szárazra egy olyan ruhával, ami nem hagy maga után szálakat.

Ha az üveg nagyon piszkos, áztassuk néhány óráig mosószeres vízben. A vízhez adjunk néhány csepp ammóniákot. Az üveget ugyanúgy kezeljük, mint a porcelánt. A törött darabok széleit csiszolópapírral meg kell csiszolni, hogy a ragasztó jól tapadjon. A felesleges ragasztót szedjük le, mielőtt teljesen megszilárdul. Ha túl korán nyúlunk hozzá elkenődik.
Üveghez ne használjunk cianoakrilát alapú ragasztót, mert vízben oldódik és nem tart sokáig.

Üvegrészek összeragasztása.
Az üveget állítsuk a feje tetejére. A törött felületre cseppentsünk ragasztót és nyomjuk őket össze. Az illesztést rögzítsük modellező agyaggal.

Kerek tárgy összeragasztása.
Ragasztás után húzzunk rá gumigyűrűt, hogy összetartsa a darabokat a ragasztó száradásáig. Tisztítsuk meg a törött darabok széleit és az összeillesztés sorrendjében rakjuk egymás mellé. Készítsünk elő egy homokkal töltött dobozt az összeragasztás utánra.

© Nagy háztartáskönyv

 
Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.



Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek