AJÁNLÓ
 
14:00
2014. 12. 05.
A törött nádat a törés helyén kontaktragasztóval összeragaszthatjuk. Kosarakon és...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 12. 05.
Hogyan tüntessük el a fa apró mélyedéseit, horpadásait? A felületi bevonatot távolítsuk...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 12. 05.
A csavarok időnként meglazulnak és olyan nagy lyukat vájnak a fába, hogy már egyáltalán...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 12. 05.
Ha a mozgó lábat szárnyas anyával rögzítették, legtöbbször elég, ha ezt ismét meghúzzuk....
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 12. 05.
Facsavarok: A csavarokat húzzuk meg vagy szükség esetén cseréljük ki. Ha laza az illesztés,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Napi tipp: szivárgó csövek

Image2_5.jpg

Ha a cső szivárog, ez annak a jele is lehet, hogy elrepedt. Ebben az esetben zárjuk el a főcsapot, és valamennyi vízcsapot nyissuk ki, hogy a vezetékek és esetleg a bojler kiürüljön.  Ideiglenes javításként tekerjünk a repedésre szigetelőszalagot.

- Dörzsöljük meg csiszolópapírral a cső felületét, hogy a ragasztónak legyen mihez tapadnia. Keverjük össze a gyantát és a keményítőt, a gyártó által előírt arányban és kenjük a repedésre.
- Tekerjünk teflon-  vagy szigetelőszalagot a felületre, s kenjük be további ragasztóval.
- Hagyjuk a ragasztót megszáradni, mielőtt a vízcsapot kinyitnánk. Ez 10 perctől 2 óráig tarthat, attól függően, milyen minőségű ragasztót használtunk.

Repedt rézcső ideiglenes javítása
Szerezzünk be olyan megfelelő műanyag csövet, amely mindkét végén 5 cm-rel hosszabb, mint a repedés. Ezt a csövet hosszában vágjuk fel és helyezzük a cső köré. Szigetelőszalaggal alaposan csavarjuk körül.
 
T-idomok beszerelése vízvezetékben
A vízvezetékcsőhöz illeszthető zárószelepekre tekerjünk (1/2 coll) teflon- vagy szigetelőszalagot, és így csavarozzuk be. A szennyvízelvezetőt ugyancsak T-idommal kapcsolhatjuk be a lefolyóba, (pl. a konyhai mosogatónál), vagy különálló mosógépszifonhoz csatlakoztathatjuk.

Mosógép bekötése
Az automata mosógépeket rá kell kötni a hidegvíz-vezetékre. A vezetékre szereljünk egy zárószelepet, ami nyomáscsökkenéskor megakadályozza a szennyvíz visszafolyását a mosógépből az ivóvízrendszerbe.

Kopogó csövek
Ha vízcsap kinyitásakor a vízvezetékből kopogó vagy „köhécselő" hangok jönnek, a vezetéket rosszul fektették le. A vibráció megakadályozásához általában elég, ha a csőre kiegészítő bilincset teszünk. A csövet rendszeres időközökben bilincsekkel rögzíteni kell. Kopogó hang hallatszik a csőben lévő légbuborékoktól is. A WC-tartály elkopott tömítése miatt sistergő hang keletkezik. A légbuborékokat mindig „holt" U-ívekben keressük, mivel a vízvezeték normál üzemmódnál mindig légteleníti önmagát és így voltaképpen minden légbuborék magától távozik.

© Nagy háztartáskönyv

 

  Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.



Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek