AJÁNLÓ
 
05:00
2014. 06. 29.
A lézeres szintezőkhöz használt, a lézervonalakat kiemelő szemüvegnél kiemeltük,...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 06. 29.
Azt hiszem, egy igen kellemetlen érzés előtti utolsó pillanatról találtam egy fotót. Csak remélni...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 06. 29.
A munkavédelem fontos. Nem mindenkinek. Vicces fotógyűjtemény a témában, a vasárnapi ebéd mellé.
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 06. 29.
Ez egy kicsit rendhagyó poszt lesz, ma ugyanis nem barkácsolunk semmit. (Esik a eső.) De ettől...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 06. 29.
Ez egy gyors poszt lesz, cserébe legalább rövid. Mostanában permanens témahiányban szenved...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

NAPO

Gondolom kevesen tudják, hogy van az Európai Uniónak egy munkavédelemmel foglalkozó szervezete is. Hivatalosan az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség (EU-OSHA) névre hallgat, és küldetésének tekinti, hogy Európát biztonságosabb, egészségesebb és termelékenyebb munkavégzési hellyé tegye. A kockázat-megelőzés kultúráját népszerűsítik, hogy javítsák az európai munkakörülményeket.

Remek ugye?

A szervezetnek van millió programja, államközi együttműködése, meg minden ilyesmi. Ezekről a honlapjukon lehet tájékozódni. 

Ez a poszt most azonban nem ezekről szólna, hanem egy mókás kis animációs filmsorozatról, amely a NAPO nevezetű figurán keresztül mutatja be a munkavédelem fontosságát. Ez a sorozat elsősorban a jövendő generációk oktatására és nevelésére készül. Meglehetősen minimalista rajzolt környezetet használnak, de jól bemutatják a kiemelendő veszélyforrásokat. Természetesen a figurák nem beszélnek, legalábbis nem érthetően, így a nyelvi korlátokkal nem kell törődni, és nem kell minden EU ország részére külön szinkronos verziót gyártani.

Összesen jóval 100 feletti ilyen filmecske készült. Ide kattintva lehet megszemlélni a fejezetekre (fő témakörökre) csoportosított filmecskéket. Némelyik ugyan kicsit bárgyú (némelyik meg nagyon) de vannak mulatságosabb darabok is. És ha akkora gyermekünk van, aki még vevő az ilyen animációkra, ugyanakkor esetleg már érdeklődik mindenféle balesetveszélyes tevékenység iránt, akár meg is mutathatjuk neki...  

Tényleg szinte minde munkahely típus megtalálható a repertoárban, a gyorséttermektől a toronyház-építésen és a kórházi ügyeleteken át a házkörüli munkavégzésig. És bár a munkavédelem némelyek számára csak amolyan "felesleges bohóckodásnak" tűnhet, mi Furdancsosok azért tudjuk, hogy erre bizony valóban érdemes és fontos odafigyelni.

A figura persze "élőben" is létezik, a fenti szervezet mindenféle gyermekeknek szóló kampányában, illetve az ezekhez kötődő rendezvényeken használja is:

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.



Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek