AJÁNLÓ
 
05:00
2014. 11. 28.
Rengeteg hőszigeteléssel foglalkozó posztunk jelent meg ebben az évben. Sok mindent megtudhattatok...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 11. 28.
Épületek utólagos hőszigetelésén a legtöbbször a homlokzat szigetelését értjük, pedig...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 11. 28.
Ott hagytuk abba, hogy a hőszigetelő táblákat felragasztottuk a homlokzatra. A következő lépés...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 11. 28.
Az előző részben előkészítettük a terepet, most már jöhet az érdemi munka. Tudjuk, hogy...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 11. 28.
A régi szép időkben a házépítés közös munka volt. A családfő szervezte a munkát, a lányok...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Padlót fog a hőszigetelés

Vannak olyan döntések, melyeket utólag nehezen, vagy sehogyan sem lehet korrigálni. Ilyen az is, amikor az épülő házunk padló hőszigetelését határozzuk meg. A falak, tetők utólagos szigetelése könnyen megoldható, de a házat nem tudjuk megemelni, hogy aládugjunk pár centi plusz hőszigetelést. Belülről, a padlóra pedig azért nem szeretünk újabb rétegeket tenni, mert a belmagasság csökkenése és az ajtók magassága jelent komoly problémát. Érdemes tehát a készülő házat alulról alaposan leszigetelni.

Az első lépés a megfelelő hőszigetelő anyag kiválasztása. A lakóhelyiségek padlójába terhelhető, sárga csíkkal jelzett Austrotherm AT-N100 hőszigetelő lemezeket kell beépíteni, minimálisan 11, de inkább 14 cm-es vastagságban. Garázsba a nagyobb terhelés miatt az Expert alkalmazás ajánlott, amit a jobb hőszigetelő képessége miatt elég 12 centiben lefektetni. Ezzel a padlón át távozó energia 80­-90%­-át vissza tudjuk így tartani, ami a költségmegtakarítás szempontjából igen jó eredmény, és a meleg felületű padló a lakás használati értékét is jelentősen növeli.

A táblákat a padló talajnedvesség elleni szigetelésének elkészítése után a sima, megtisztított felületre kell szorosan, fél tábla eltolással, kötésben fektetni. Ezután kell az AUSTROTHERM technológiai fóliát a szigetelésre teríteni, hogy megakadályozza a cementlé lefolyását a lemezek illesztési hézagaiba.

Kármentés

Meglevő épületeknél a csak akkor lehet a padlót szigetelni, ha a talajig/feltöltésig vissza tudjuk bontani a padlót, és elegendő helyet tudunk kialakítani a vastag hőszigetelésnek. Ilyenkor azért érdemes a jobb hőszigetelő tulajdonsággal bíró Austrotherm Grafit® 100-at alkalmazni, ami 10 cm-es vastagságban is megfelelő lesz. Ha ezt nem tudjuk, vagy nem akarjuk vállalni, úgy egy másik módszerhez kell folyamodnunk.

Azoknak az épületeknek, melyek padlója nem, vagy nem elég jól szigeteltek, többnyire  a fala sem megfelelő a mai kor igényei szerint. Ha pedig szigeteljük a falat, úgy lehetőségünk van arra, hogy a padlón is segítsünk egy kicsit. Ezt úgy lehet elérni, hogy a fal, illetve a lábazat hőszigetelését nem vágjuk el a padló szintjénél, hanem kb. egy méterrel túlvezetjük azt - többnyire a földbe.

Azok az épületrészek, melyek közvetlenül érintkeznek a talajjal, fokozottan ki vannak téve a mechanikai és nedvesség hatásoknak. A homlokzati hőszigetelő rendszereknél az Austrotherm AT-H80 lemezzel a talajszint felett kb. fél méterrel lehet kezdeni a hőszigetelést. Az alsó sávot, és szükség esetén a talajba is benyúló részeket nedvességre nem érzékeny Austrotherm Expert Fix lemezzel kell hőszigetelni. A hőszigetelő rendszer vakolatát (ragasztóba ágyazott üvegháló, alapozó, vékonyvakolat) vigyük le a tervezett járószint alá legalább 20 cm-el. Ezzel a módszerrel ugyan nem csökkentjük a padlón át távozó energia mennyiségét, de a padló-fal csatlakozásnál kialakuló hőhidat megszüntetjük, ami állagvédelmi szempontból is előnyös, és a padló felületi hőmérsékletét is megemeli, így komfortosabb lesz a lakás.

Az összefoglalót az Austrotherm szállította.


Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

 



Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek