AJÁNLÓ
 
19:38
2014. 09. 19.
A Furdancs blog pár napja meghirdetett egy játékot, ahol amolyan gondolat-kísérlet keretében...
A bejegyzés folyatódik
 
19:38
2014. 09. 19.
2114-ben járunk. Az évszázada megírt DVD-k 90 éve olvashatatlanok, a tartós tej is rég megromlott....
A bejegyzés folyatódik
 
19:38
2014. 09. 19.
Nemrég zárult "Hangold újra" névre keresztelt játékunk, melynek során házilag fabrikált...
A bejegyzés folyatódik
 
19:38
2014. 09. 19.
2013. május 31-én, azaz tegnap éjfélkor járt le a Furdancs Blog és a Conrad Electronic közös...
A bejegyzés folyatódik
 
19:38
2014. 09. 19.
Ez egy kicsit rendhagyó poszt lesz, ma ugyanis nem barkácsolunk semmit. (Esik a eső.) De ettől...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Két napja az új lakossági energetikai pályázatokról hírt adó posztunkban ígértük, hogy ha megvannak a részletek, megírjuk azokat is. Itt vannak a tudnivalók:

Mindhárom pályázat a lakossági fogyasztókat célozza meg. A fűtőberendezések és a homlokzati nyílászárók korszerűsítését célzó támogatásokra a magyarországi lakhellyel rendelkező magánszemélyek, a háztartásigép-korszerűsítési támogatásokra a nyugdíjas és nagycsaládos lakosok nyújthatnak be pályázatot.

A lakossági támogatásokra összesen 2,72 milliárd forint áll rendelkezésre. Ebből 1 milliárd forint jut a kazáncsere-pályázatok, 627,1 millió forint a háztartásigép-csere program és 1,1 milliárd forint a homlokzati nyílászárócsere-pályázatok finanszírozására.

A pályázatokkal elnyerhető támogatás összege a kazáncsere-pályázat esetében legfeljebb bruttó 650 000 forint. A háztartási nagygépek vásárlására odaítélhető támogatás A+ energiaosztályú készülékek esetén maximum 25 000 forint, A++ és A+++ kategóriájú gépek esetén legfeljebb 35 000 forint lehet. A külső, homlokzati nyílászárócsere-programot illetően, az egy pályázatra megítélhető támogatás legmagasabb összege bruttó 520 000 forint. A támogatás mindhárom pályázat esetében vissza nem térítendő. A nyílászárócsere és a fűtés korszerűsítés pályázat esetében utófinanszírozású. (Tehát a nyertes pályázók a munka elvégzése után tudják benyújtani a számlákat.) A háztartási nagygépek esetén a nyertes pályázók egyfajta bónt, pontosabban igazolást kapnak, és a vásárlás folyamán ennyivel csökkentett árat kell fizessenek. Fontos körülmény, hogy fűtéskorszerűsítés esetén a pályázati pénz a beruházás összegének maximum 40 százaléka lehet. 

A háztartásigép-csere pályázatok megvalósulásával háztartásonként akár évi 12-19 ezer forint megtakarítást jelenthet a családoknak. A fűtéskorszerűsítési beruházások maradéktalan teljesülése révén lakásonként évente akár több mint 75 ezer forint megtakarítással számolhatunk, míg a külső, homlokzati nyílászáró-cserék lakásonként éves viszonylatban 45‒95 ezer forint megtakarítást jelenthet a családoknak.

A pályázatot kizárólag elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül nyújthatja be az a természetes személy, aki a megvalósítás helyszínéül szolgáló ingatlan – tulajdoni lapon szereplő – tulajdonosa és ügyfélkapus regisztrációval rendelkezik a www.magyarorszag.hu Kormányzati Portálon.

A pályázati anyagok a jövő hét elején (várhatóan már hétfőn) kerülnek meghirdetésre.

A portálon regisztrálni a pályázati kiírás meghirdetésétől számított 30 napon át lehetséges. A pályázatokat benyújtani pedig a meghirdetéstől számított 30. naptári napot követően, a pályázat lezárásáig vagy a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig lehet. A részletes pályázati dokumentáció az egyes pályázatok meghirdetését követően az ÉMI Nonprofit Kft. pályázatkezelő szerv honlapján (www.emi.hu) érhető el.

forrás:hvg.hu

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek