AJÁNLÓ
 
05:00
2014. 04. 06.
Mai visszatekinésünkben szó lesz egy szétberhelt mosógépről, szúnyoghálóról, május elsejéről,...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 04. 06.
Heti összefoglalónban ezalkalommal szó lesz gáztűzhelyről, kerti gépekről, univerzális...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 04. 06.
Ezen a héten is érdekes témákat tártunk elétek itt a Furdancson. Legalábbios szerintünk....
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 04. 06.
Heti visszatekintőnkben lesz kábelcsatorna, bicikli, tolóajtó és csapszegvágó. Kellemes visszatekintést. ...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 04. 06.
Tekintve, hogy egyszer már volt ilyen, hagyományosnak mondható heti összefoglalónkat olvashatjátok...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Heti összefoglalónkban szó lesz sajtbarkácsolásról, benzines kerti gépekről, megismerkedhetünk egy gyengeáramú oktatókészlettel, és még egy tartósnak bizonyult kéziszerszámot is bemutatunk. Kellemes vasárnapot!


Tartós vasak - Makita 6015 (1996)

Egy új sorozatot indítunk itt a Furdancs blogon. Miután sokszor és sok posztunkban törtünk már lándzsát a minőségi termékek mellett, úgy gondoltuk írunk néhány posztot olyan szerszámokról és termékekről, amelyeket magunk használunk, és élettartamukkal, megbízhatóságukkal valóban bizonyították a minőségüket. Mielőtt valaki megjegyezné: ezek nem pr cikkek, tehát nem az adott gyártók támogatásával jöttek létre, egyszerűen a szerint kerülnek ide a bemutatott termékek, hogy milyen tapasztalatokat szereztünk velük.

>> a poszt folytatódik


A hét műtárgya: a ragasztószalag

image001.jpg

Beiersdorf AG? Ismerős valakinek? Nekem nem volt az, a feleségem viszont egyből rávágta, hogy Nivea. A XIX. század végén Oscar Troplowitz gyógyszerész irányításával nőtt nagyra ez a cég, van pár ma is ismert név, amit nekik köszönhetünk:

image003.jpg

Mr. Furdancs mereven elzárkózott attól, hogy a testápoló krémekről írjak ezen a héten, úgyhogy maradunk a ragasztószalagoknál.

>> a poszt folytatódik


Legózás gyengeáramon

Sötét titkok kútjába tekintünk ma. A gyengeáramú technika működése láthatatlan, szemben a gépészettel vagy az erősárammal, mely tapinthatóan van jelen mindennapjainkban. Maradnak a műszerek és a végeredmény észlelése a működik - nem működik értelmezési tartomány valamely értékén. Ez a jórészt elméleti síkon zajló szakterület riasztóan idegen lehet megfelelő alapismeretek nélkül.

Image4.jpg

>> a poszt folytatódik


Préseljünk sajtot!

Mostanság reneszánszát éli a házi sajtgyártás. Minden főzőblog teli van "hogyan csináljunk házilag sajtot" receptekkel. Bár ezek sokszor nem igazán autentikus receptek, de az legalább biztos, hogy valódi tejből, hozzáadott módosító anyagok nélkül készülnek, tehát mindenképp egészségesebbek, mint a boltokban kapható olcsó sajtok. És hogy hogyan kapcsolódik mindez egy barkácsbloghoz? Elmondom:

>> a poszt folytatódik


Motoros kerti gépek karbantartása II.

Minisorozatunk első epizódjában leginkább elektromos gépekkel foglalkoztunk. Ebben a posztban nem.

A benzinmotoros kerti gépeket általában a nagyobb teljesítményük miatt a nagyobb területű kertekben célszerű használni. Ma már ezek a gépek általában négyüteműek, így a motorok kenését szolgáló olajat nem a benzinbe kell keverni, hanem külön olajtartályba kell betölteni. Ezért az olajszintre mindig ügyelni kell, mert ha nem megfelelő a mennyisége, akkor besülhet a motor, amit jobb elkerülni, mert a javítása sokba kerülhet. Az olaj mennyisége mindig a nívópálcán bejelölt minimum és a maximum között legyen, és csak a gyártó által megadott és a gépkönyvben is feltüntetett minőségű olajat szabad az adott géphez használni. Új gépeknél eleinte néhány előírt munkaóráig tartó használat után teljes olajcserét kell végezni, a bejáratott gépeknél erre azonban csak évente van szükség. Erre általában a kerti munkák szezonjának az elején célszerű sort keríteni. Figyelnünk kell a hajtóműolaj szintjére is, egy kerti (rotációs) kapa hajtóműve elég mostoha körülmények között üzemel, a hajtóműolaj időnkénti cseréjére általában nem gondol senki, csak amikor már késő...

>> a poszt folytatódik

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.



Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek