AJÁNLÓ
 
05:00
2014. 03. 09.
Mai visszatekinésünkben szó lesz egy szétberhelt mosógépről, szúnyoghálóról, május elsejéről,...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 03. 09.
Heti összefoglalónkban szó lesz sajtbarkácsolásról, benzines kerti gépekről, megismerkedhetünk...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 03. 09.
Heti összefoglalónban ezalkalommal szó lesz gáztűzhelyről, kerti gépekről, univerzális...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 03. 09.
Ezen a héten is érdekes témákat tártunk elétek itt a Furdancson. Legalábbios szerintünk....
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 03. 09.
Heti visszatekintőnkben lesz kábelcsatorna, bicikli, tolóajtó és csapszegvágó. Kellemes visszatekintést. ...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tekintve, hogy egyszer már volt ilyen, hagyományosnak mondható heti összefoglalónkat olvashatjátok az alábbiakban. Billentyűzet, csaptelep, szigetelés, csiszolópapír és az elmaradhatatlan CNC szerepelt heti kínálatunkban.


Szétszedtem III.: billentyűzet

Nem panaszképpen mondom, puszta tényfeltárás, hogy egy szétszedős poszt megírása sok időt és energiát felemészt. A láncfűrészes írás után úgy érzem, lazítanom kell, így most egy igen egyszerű elektromechanikus szerkezetre, a számítógép billentyűzetére fókuszáltam. Az eszközről mindent megtudhatunk ebből a cikkből.

Előtte viszont Szétszedtem kabalaállat, mert olyan is van minékünk.

Folytatás: http://furdancs.postr.hu/szetszedtem_csipesz_szerk_alatt/

Hogyan válasszunk csaptelepet II.

Folytatjuk csapokról, csaptelepekről szóló minisorozatunkat. Megpróbáljuk megkönnyíteni a csapválasztás felelősségteljes folyamatát. Az első részben szó volt a csapok elhelyezéséről és csatlakoztatásról. Ma eggyel mélyebbre ásunk benneteket a témában. Szó lesz a csapok működési elvéről, a már az első részben is felemlegetett akusztikai besorolásról és különleges igénykhez igazodó, különleges megoldásokról.


Folytatás: http://furdancs.postr.hu/hogyan-valasszunk-csaptelepet-ii/



Nálam szigetelnek - ötödik hónap

Öt hónapja zajlik, és ahogy a tél, úgy a Knauf Insulation Kft. rendhagyó energia- és rezsimegtakarító kísérlete is a végéhez közeledik. A minden pillanatban online is követhető mérés eredményei arról tanúskodnak, hogy a 2013 nyarán komplett korszerű hőszigeteléssel ellátott hajdúnánási házban élő család tartósan fele annyi energiát használ fűtésre, mint a szigeteletlen házban élő hajdúdorogi család. A pontos és hitelesen dokumentált mérési eredmények alapján tény, hogy havonta mintegy 20 000 Ft-tal kevesebb a fűtési rezsi, és emellett kellemesebb a szigetelt ház lakóklímája. 

Folytatás: http://furdancs.postr.hu/nalam-szigetelnek-otodik-honap/



A hét műtárgya: a csiszolópapír

Ha sima felületre van szükségünk, akkor a csiszolópapír a mi emberünk.

Folytatás: http://furdancs.postr.hu/a-het-mutargya-a-csiszolopapir/


Evőeszközök kifényesítése

Manapság az evőeszközök többsége rozsdamentes acélból készül. Az úgymond ünnepi „eszcájgok” természetesen csak ritkán, családi összejövetelek alkalmával kerülnek a terítékek mellé és így sokáig újszerű állapotban maradnak. Ám a mindennap használt evőeszközök egy idő után fokozatosan elvesztik a fényüket, színük pedig szinte észrevétlenül elszürkül. Ezt a gyakori mosogatás, a nem kellő szárazra törlésük miatt a felületükön kialakuló korróziós réteg okozza. A minden napi étkezésekhez használt kések éle is kopik, a villák köze is elszíneződhet és a kávés kanalakon lehet leginkább észrevenni a gyakori használat miatti fényvesztést és szürkülést. Nos, ezen viszonylag könnyű változtatni egy alaposabb utófényezéssel.

Folytatás: http://furdancs.postr.hu/evoeszkozok-kifenyesitese/


Zsenik otthon VI.: CNC hírek

cnc1.jpg

Olcsó 3D nyomtató
Már közhelyszámba megy, hogy a 3D nyomtatás alapjaiban változtatja meg az ipart, a kereskedelmet és a barkácsolást is. Amit eddig a nyersanyagból hasítással, fúrással, esztergálással, tehát anyagleválasztással - vagy drága és bonyolult öntési eljárásokkal - alkottunk meg, a jövőben anyagtakarékosan és további eszközök nélkül, egy lépésben készíthetünk el.

Folytatás: http://furdancs.postr.hu/zsenik-otthon-vi-cnc-hirek/

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.



Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek