AJÁNLÓ
 
05:00
2015. 12. 16.
Tekintve, hogy majdnem minden marad a régiben és a Furdancs dübörög tovább, nem szeretnénk bő...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 12. 16.
A csavarok a legelterjedtebb gépelemek. Felhasználásuk szerint vannak rögzítő csavarok...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 12. 16.
A játékkatonákat mindenki szereti, mert a kézbe fogható maketteknek van egyfajta, gyermekkorba...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 12. 16.
Az átlagnál több olvasói reakciót kapunk az elektromos szerszámok bemutatására válaszul,...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 12. 16.
Néha-néha még be kell gyújtani, de már látjuk a fűtési szezon végét. Nem hagyjuk...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Fiókmélyi apróságok 2.

Tesztekből kimaradt eszközöket vettem számba - ismertettem legutóbb és maradt egy kevés még. Néhányuk specifikus eszköz, talán nem is sejtjük, hogy létezik, vagy ennyire hasznos szerszám. Mivel nyakunkon az ajándékozás, gondolat- és pénztárcaébresztőnek szánom az alábbiakat.

Hölgyeim, ismerik biztosan a jelenetet, mikor az emberállat betrappol a konyhába, félretolja az edényeket és valami műanyagcsövet kezd melegíteni a gázon. Idegesebb asszonyok ilyenkor kidobják a fogyatékost polietilén-tereftalát csövükkel együtt a konyha szentélyéből, mások lemondó mosollyal toleránsabb alternatívát keresnek. E szituáció elkerülésére is adunk tippet ma.

Egy rugalmasan használható pont hőforrás felhasználási területe oly sokoldalú, hogy nem is merülhetünk bele teljes mélységében. Lágy- és keményforrasztás, melegítés, sütemények flambírozása, precíziós disznóperzselő (egészen kisméretű malacokhoz), csak a fantázia szabhat határt az alapvetően egyszerű eszköz teljes kihasználásának.

Nagy teljesítményű kartus forrasztó készülék magas láng- és munkahőmérséklettel (1950/750 ºC) a Rothenberger ROFIRE PIEZO nevű készülék. Én már hevítettem vele acélt, hajlítottam 5 mm vastag üveglapot, forrasztottam össze tárgyakat és értékelem, hogy 80 km/órás szélben is rá lehet vele gyújtani a mindig üzembiztos piezós gyújtásnak és magas gáznyomásnak köszönhetően.

Demagnetizáló
A csavarhúzók mágnesessége ellentmondásos tulajdonság. Néha értéknövelő tényező, "Mágneses csavarhúzó" néven árulják és hegyéhez tapaszthatjuk a kisméretű csavart, így illesztve be a furatba, hogy nem hullik ki tömpe ujjaink közül. Máskor zavaró, hogy a darabolt, csiszolt fémek pora Rumcájsz szakállaként borzolódik a végéről és istennek sem vakarható le.

Ilyenkor lehet hasznos a "le- és felmágnesező" nevű nagyon egyszerű, filléres eszköz. Küldetése "Csavarhúzó pengék, csipeszek és hasonló acél szerszámok mágnesezése és mágnesességének megszüntetése."

Körkivágó

Régen volt egy pintér nevű szakma, lényegében hordókat készített, mint a bodnár és kádár, csak puhafából. Egy Moldova könyvben olvastam a pintér mestervizsgájáról. Rajzolnia kellett szabad kézzel egy kört, amit körzővel ellenőriztek. Egybevágónak kellett lennie.

Kevesen tudnánk megismételni a mutatványt, főleg egy szikével, de a fröccsöntött műanyag és acél nászából született körkivágó szerszám segítségünkre siethet. A műanyag test milliméter beosztással segít kimérni a szükséges távolságot. Papírhoz, fóliához, bőrhöz ajánlott és 2 tartalék pengét adnak hozzá.

  Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.



Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek