Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kérdezzetek!

Egy barkácsblogot azért többnyire olyanok olvasnak, akik maguk is szeretnek fúrni-faragni. Lehet, hogy egy-egy témához jobban is értenek nálunk, másokhoz viszont még annyira sem. Ezekben az esetekben pedig megoldás és tanácsok kellhetnek. Vannak akik ilyenkor hozzánk fordulnak, és az is megesik, hogy tudunk tanácsot adni. Most arra bíztatunk mindenkit, használja bátran a Furdancs Facebook-oldalát. Tekinthetjük akár úgy is, hogy ez is egyfajta szerszám. És hogy miért gondoljuk, hogy ez egy eszköz lehet a kezünkben? Elmondjuk.

facebook komment kérdések olvasók

Sörkollektor 3 - válaszok

Most, hogy végigvettük, hányféle szempontot is kellene figyelembe venni egy sörkollektor építésénél, itt az ideje, hogy hozzálássunk a sajátunk építésének. Ezt persze tudományosan, gondosan méretezve kellene elkészíteni. Azonban a helyzet az, hogy a korábbi értekezésünkben összeszedett rengeteg szempont igen sokrétű háttérmunkát igényelne. Konkrét számítások, amelyek alapján el lehetne indulni, sem nagyon léteznek. Ezért aztán arra jutottunk, hogy a mi projektünk egy olyan kollektor lesz, amiben több minden is változtatható/cserélhető lesz. És ha elkészül, elkezdünk mérni. Aztán hátha kikerekedik ebből az egészből valami használható segédanyag az utánunk következőknek...

sörkolektor légkollektor kollektor építés macskakajás konzerv konzervdoboz

Sörkollektor 2 - kérdések

Sörkollektoros sorozatunk második részében egy rakás kérdést borítunk a tisztelt olvasók elé. Mint jeleztük már, egy ilyen szerkezet építésekor - a látszólagos egyszerűsége ellenére - igen sok, egymással néha nagyon is ellentétes szempont átgondolására lehet szükség.

sörkollektor légkollektor napeneria légfűtés

A különböző zenefelvétellel és zenehallgatással kapcsolatos elektronikák otthoni, saját kezünkkel történő építése régi keletű hobbija sokaknak. A rendszerváltás előtt, különösen a 60-as, 70-es években ezt a szükség is diktálta, hiszen készen csak nagyon esetlegesen és nehezen lehetett hozzáférni a szükséges berendezésekhez.

kína elektronika olcsó elektronika kész panelek áramkörök NYÁK

Itt a Furdancsnál már többször szóba került a sörkollektorok alapos körbejárásának igénye. Ezekről a szerkezetekről már sokan hallhattak, pár éve került be a köztudatba ez a kifejezés. Aki nem ismerné, annak egyelőre annyit mondanánk, hogy ez neve ellenére egy komoly fűtőalkalmatosság, a sör-előtag csak a készítéséhez felhasznált italos dobozokat jelöli, amelyek a nagyon kis falvastagságuk miatt különösen alkalmasak erre a célra. Szóval ne a név alapján ítéljünk, lássuk a szerkezetet.

sörkollektor napenergia sörös doboz fűtés olcsó fűtés légfűtés kollektor

Waxoljunk és viaszoljunk!

A minapi pc hangszórós posztomban említettem, hogy hátravan még a felületkezelés. Eredetileg lakkozni akartam a bükk vázat, de persze kint a műhelyben ahhoz hideg van most, ráadásul a lakknak azért kell egy nap száradás. Így aztán arra jutottam, hogy inkább viaszolni fogom a felületet, ez bent a meleg szobában egy ronggyal elvégezhető, nincs kosz és festékcsepp, ráadásul a viasz illata sem kellemetlen.

waxolás viaszolás viaszbevonat starwax viaszolt bútor felületkezelés

Év végi statisztika - a második 10

Az év végi toplistás posztunk második része következik. Az bizonyos, hogy ebben már jóval több a klasszikus barkácstéma, de ide is jutottak azért már ismerős témák.

Érdekes, hogy ide szinte csak Tákolmányi kollégánk írásai fértek be. Persze igazából nem annyira meglepő ez, hiszen mostanában ő a legaktívabb fúr-farag ember közöttünk, ideje, és ami még fontosabb, indíttatása is van ezekhez a tevékenységekhez.

best of 2015 legolvasottabb posztok

Év végi statisztika - az első 10

És akkor jöjjön a szokásos év végi áttekintés első része. Évről évre rácsodálkozunk a jelenségre, hogy bizony általában nem azok a posztjaink a legolvasottabbak, amelyeket annak gondolnánk. Idén is vannak meglepetések, vágjunk is bele:

év vége statisztika olvasottság sláger 2015 best of

Az idei a negyedik karácsony a Furdancs Blog életében, együtt, veletek kedves olvasók. Részünkről az alábbi gyűjteménnyel kedveskedünk nektek, ha az izzószerelés, talpba faragás és egyéb karácsonykor szokásos nem feltétlenül kívánt barkácsfeladatok és az ünneplés mellett esetleg a neten is ténferegtek. Mai posztunkban arra teszünk ajánlásokat, mit tegyünk ha nem jutunk hagyományos (tűlevélből készült) karácsonyfához, de szeretnénk azért valami az ünnep jellegét kiemelő dekorációt. Talán még nem késő.

A képek idesorolása előtt azonban minden kedves olvasónknak barkácsolás mentes, nagyon boldog karácsonyt kívánunk!

Most pedig jöjjenek a fotók, kreatív, fura és néha kicsit ronda extravagáns karácsonyfákról, vagy ahhoz hasonlókról.

Kezdetnek rögtön itt van néhány italosdobozból készült alkotás:

Karácsony barkácsolás fura fa

Karácsony barkácsolás fura fa

Erről van olyan kép is ami a készítés fázisából való:

Karácsony barkácsolás fura fa

De üvegből is lehet fát készíteni:

Karácsony barkácsolás fura fa

A következő fejezet a dísztárcsákból készült fáké:

Karácsony barkácsolás fura fa

Karácsony barkácsolás fura fa

Igazából mindenből lehet karácsonyfát faragni, kreativitás kell csak, semmi más:

Karácsony barkácsolás fura fa

Karácsony barkácsolás fura fa

Karácsony barkácsolás fura fa

Karácsony barkácsolás fura fa

Karácsony barkácsolás fura fa

Karácsony barkácsolás fura fa

Karácsony barkácsolás fura fa

Karácsony barkácsolás fura fa

Karácsony barkácsolás fura fa

Karácsony barkácsolás fura fa

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

Műhely egy dobozban

Nemrég írtunk pár karácsonyi ajándéktippet, ezek egyike volt az a szerszám, amelyről most külön is szólunk. Azt minden barkácshajlamú olvasónk tudja, hogy rengeteg olyan finom munka adódhat a ház körül, amihez a hagyományos szerszámok túl nagyok, túl robusztusak. Az ilyen munkákhoz célszerű egy finomabb berendezés beszerzése. Persze ezek a munkák is lehetnek sokfélék. Fúrás, csiszolás, marás, vágás is szóba jöhet, minden feladatra venni egy mini méretű célgépet nem biztos hogy járható út. A most bemutatott gép talán segít ezen a gondunkon.

extol mini fúró mini köszörű mini szerszám modellezés

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek