Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A svájciak már a kádban vannak!

Egy napsütötte nyár végi napon egy svájci ismerősünk bejelentette, hogy amíg mi vidéken vagyunk, pár napot a lakásunkban töltene. Persze, gyere - mondtuk akkor, nem gondolva, hogy ennek véső, kalapács és fejvakarás lesz a vége.

Eltelt a nyár, hazaérkeztünk, én pedig televettem a kádat vízzel, hogy lemossam magamról a fűnyírás zaját. Addig nem is volt baj, amíg a vízszint el nem érte a modern kádak sajátjaként ismert visszafolyó nyílást. Ekkor ugyanis, az eddigiekkel ellentétben, a gondosan becsempézett kád alól elkezdett szivárogni a víz. Ilyenkor az ember azonnal elkezd elméleteket gyártani arról, hogy miért nincs semmi baj. Miután leeresztettem a vizet be is fejeztem a gondolkodást, mert berontott az alattunk üzemelő műhely tulaja, hogy áznak. Hirtelen azt sem tudtam, mimet takarjam el, hogy mentegetőzésem hihető legyen. Egy félvállas bukfenccel kigurultam a szóváltást, és rájöttem, hogy az ázás, a kád alóli szivárgás és a kád leeresztése között lehet némi összefüggés. Akkor a svájci barátunkat még nem vettem be a buliba, de később rájöttem, hogy ő okozta a bajt.

Rövid vizsgálat után felállítottam a diagnózist: leesett a visszafolyó cső. Ha megtelik a kád, ezen folyik le a víz, gyakorlatilag oda, ahova a kád leerezésekor. Esetünkben a kád alá. Nekünk amolyan tekerős készség van a kádba építve. Megtekerjük ezt a fényes gombot és kiugrik a dugó.

gombjav.jpg

Ilyenre ül Spielberg

Most őszintén. Ki ne gondolt volna még arra, hogy belecsináljon egy zongorába. Kakiperverzeknek ITT egy oldal, ahol kiválaszthatják, hogy milyen hangszerbe ürítkezzenek. A vécéülőke felszerelése, tapasztalatom szerint, külön fejezet a barkácsolás nagykönyvében. Egyszer, ha jók lesztek, megmutatom, hogyan kell. Nekem is fel kell készülnöm rá.

pano_black.jpg

Fatüzeléses Volvo

Ehhez csak annyit, hogy erre csudaszép megoldásra a svájci hatóságok simán megadták a műszaki engedélyt!

volvokalyha.jpg

Forrás: Boingboing

Eddie Van Halen nem is penget, csak úgy izél. Fiatalabb zenészek figyelmébe!

Nagy tököt, rendes szerszámmal!

Ha már ekkora a tökünk, ne szarakodjunk késsel! Használjunk dekopírfűrészt!

Ablakszigetelés Vol. 1

Ha a vacsora nyomokban sem tartalmazott hüvelyeseket, a szelek mégis emelgetik a takarót, akkor eljött az ideje a hálószobaablak szigetelésének.

Csordogál a WC. Most mi lesz?

Minap felugrottam az egyik barátomhoz, ahol a természet szavára hallgatva berontottam a mellékhelyiségbe. Miközben kisebb ügyeimet intéztem, arra lettem figyelmes, hogy nem csak belőlem csorog valami, hanem a WC csészében is csermelyként folydogál a víz. Magától!

Etessünk madarakat, mert az jó!

Nagyon úgy néz ki, hogy hamarosan beköszönt a tél. Ez elkerülhetetlen. Bizonyára nektek is feltűnt, hogy laknak a környezetünkben úgynevezett állatok. Köztük megfigyelhetünk olyanokat is, akik nem csak úgy vannak, hanem még repülnek is. Őket madaraknak nevezzük.

Elő a láncfűrésszel!

Itt a hosszú hétvége! Lepjük meg szeretteinket egy famedvével, az alábbi módon.

Kevés szexibb dolog van a világon, mint egy fúrógéppel a falnak támaszkodó káromkodó férj látványa. Csak úgy egymagunkban álldogálni a falnál nem annyira izgalmas, így célszerű fúrni is egy kicsit. Egyrészt feleségünk újra belénk szeret, mert végre felkerül a polc, amiért egy éve könyörög, másrészt pedig mi magunk is újra férfinak érezzük magunkat.

Lássunk is hozzá! Adott a téglafal. Már csak egy fúrógép és néhány különböző méretű fúrószár szükséges, hogy munkához láthassunk. Fúrógépet kérjünk kölcsön, úgysem fogjuk túl sokat használni, akkor meg minek saját. Ha történetesen a szomszédjaink is hozzánk hasonló kvalitásokkal rendelkeznek barkácsolás terén, és nekik sincs fúrógépük, akkor battyogjunk el és vegyünk egyet. Meglepetések elkerülése végett a fúrógép kiválasztásakor ízlelgessük az ütve fúrás fogalmát. Keményebb falnál jól jöhet ez a funkció. Jó munkát jó szerszámmal lehet végezni, ettől függetlenül évi egy, maximum kettő furat elkészítéséhez nem feltétlenül a legdrágább gépet kell megvásárolnunk. Megvan tehát az ütve fúrásra is alkalmas készülék, jöhetnek a különböző méretű fúrószárak. Ez pusztán azért fontos, mert olyan még nem volt, hogy legalább egy furat ne mállasztotta volna szét az adott esetben indokolatlan vastagságú vakolatot. Ilyenkor ugyebár a kívántnál nagyobb, a következő méretű tiplinél viszont kisebb furatot kapunk. Ilyenkor jöhet a vastagabb fúrószár és a nagyobb odafigyelés. Vegyünk, mondjuk egy egész készletet! Általában háromféle fúrószárral találkozhatunk. Mi válasszuk a kimondottan téglafal fúrásához valót. Ezek általában ezüst színűek és a végükön egy betét is található, olykor piros vagy sárga színnel megjelölve.

Fotóztam egyet, ilyet keressetek!

falfuroszar.JPG

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek