Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Elmaradások

Ilyenkor év vége felé persze szokás elgondolkozni azon, mi mindent nem valósítottunk meg idén abból, amit pedig az év elején szerettünk volna. Tudjuk, valójában semmi különbség nincs december utolsó hete, és mondjuk január első hete között. Mégis, vagyunk úgy többen azt hiszem, akik elmaradásként, amolyan meg nem valósult tervként fogják fel azt, ami az elképzeléseinkkel szemben mégsem fért bele ebbe az évbe. Jómagam mintegy fél éve írok ide a Furdancs blogba. Thoreau nicknevem mögé bújva elsősorban faipari és "minőségügyi" írásokat posztolgattam. Azonban messze nem írtam meg mindent abból, amit eredetileg terveztem.

doboz1.jpg

Másodjára érkezik el a pillanat a Furdancs Blog életében, hogy a karácsony körül vesz bennünket. Együtt, veletek kedves olvasók. Részünkről az alábbi gyűjteménnyel kedveskedünk nektek, ha az izzószerelés, talpba faragás és egyéb karácsonykor szokásos nem feltétlenül kívánt barkácsfeladatok és az ünneplés mellett esetleg a neten is ténferegtek. A fent említett topikok kapcsán ajánljuk magunkat. Egyrészt karácsonyfa-izzós cikkünket másrészt a karácsonyfatalpak varázslatos világáról készült posztunkat ajánljuk szíves figyelmetekbe. Elsősorban pedig:

Barkácsolás mentes nagyon boldog karácsonyt kívánunk!

Most pedig jöjjenek a fotók, kreatív, fura és kimondottan ronda karácsonyfákról. Vagy ahhoz hasonlókról.

Photo 2013.12.23. 20 06 21.jpg

Photo 2013.12.23. 20 06 45.jpg

Photo 2013.12.23. 20 06 57.jpg

Photo 2013.12.23. 20 07 19.jpg

Photo 2013.12.23. 20 07 47.jpg

Photo 2013.12.23. 20 07 56.jpg

Photo 2013.12.23. 20 08 24.jpg

Photo 2013.12.23. 20 08 48.jpg

Photo 2013.12.23. 20 32 38.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

Advent és az ünnepek - Logisztika

Bizony, elérkeztünk az idei utolsó adventi posztunkhoz. Miután már - képzett barkácsolóhoz illően - minden készülődni valóval végeztünk, igazából semmi más dolgunk nincs, mint kint ülni egy székben a teraszon, és távcsővel lesni a télapó szánját. (Igaz, a mi európai hagyományaink mindenféle angyalok és Jézuskák rovására írják a karácsonyi ajándékdömpinget, de ezt ott a távoli északi sarkon tanyázó Télapó nem biztos hogy tudja, úgyhogy azért Ő nyilván szánra pattan idén is.) De tudjuk-e, milyen járművet is kell keressünk az égbolton?

sleigh_30f.jpg

A tapasztalt Furdancsossal is megtörténhet, hogy kénytelen az otthonától távol tölteni az ünnepeket. Akár olyan helyeken is, ahol mondjuk sosincs hideg, és a havat csak a tv-ből ismerik. Vitathatatlan, hogy egy ilyen helyzet sokszor nehezen kezelhető, azonban a segítségünkkel akár a trópusokra is lehetséges némi karácsonyi hangulatot varázsolni.

cx1.jpg

Fenyőfa-világítások hibaforrásai

A karácsonyi ünnepekre mindenki lázasan készülődik, vásárol, süt-főz, ám a fenyőfa feldíszítésére mindig az utolsó napon kerül sor. Ilyenkor előfordulhat, hogy a ma már megszokott fényfüzér izzói a bekapcsolás után nem gyulladnak ki. A hiba keresése pedig akár hosszadalmas is lehet, ami az idegeskedés mellett késleltetheti a karácsonyfa gyújtás idejét is. Ez elkerülhető, ha előző nap ellenőrizzük a fényfüzér hibátlan működését.

Decorated Christmas Tree.jpg

ferfias.jpg

Múltheti Adventi posztunkon felbuzdulva, most a kültéri díszítésekből szedünk csokorba néhány ötletet, amely akár házilagosan is remekül kivitelezhető.

2010_0910noths0176-1_1.jpg

Advent első vasárnapján nyilván valamilyen az ünnepekhez kapcsolódó írás kell kerüljön ide a Furdancs blogra is.

Az ünnepi készülődés során több lehetőség is adódik az év folyamán összeszedett barkácstudásunk alkalmazására. Erről még lesz is szó itt a blogon. Most inkább néhány olyan képet szedtünk össze, amelyek az ünnep hangulatát alapvetően meghatározó barkácsterméket mutatnak be.

woodslice.jpg

Mint már említettem a zabálás, éneklés és ajándékozás mellett bőven volt mit csinálni karácsonykor. Tisztán emlékszem a pillanatra, amikor december 23-án feleségem tágra nyílt szemekkel állt elém, és azt állította, hogy elromlott a mosógép.

Persze, hogy nem hittem neki. Az nem lehet, mondtam, hiszen most cseréltek benne szénkefét. Ezzel a mondattal némi tekintélyt sikerült ugyan kölcsönöznöm magamnak, de természetesen nem győztem meg. Váltig állította, hogy a mosógép nem indul el. Két dologra gyanakodtam. Vagy valami perverz kis játékba akar bevonni és ez a felvezetés, vagy valóban valami elromlott a masinában. Az elsőre nem mertem rákérdezni, így felhívtam a mosógépszerelőt. Ferenc első csöngésre felvette a telefont és miután elmeséltem neki, hogy mi a helyzet, rögtön jött is a válasszal. Elmondása szerint beleszaladt egy puhább, rossz minőségű szénkefe szériába és valószínű, hogy nekünk is ebből jutott, amikor annak idején nálunk járt javítani. Tekintettel dátumra, nem erőltettem, hogy azonnal jöjjön ki. Legfeljebb majd retkes ruhában karácsonyozunk, gondoltam. 27-ét beszéltünk meg.
El is érkezett a nagy nap és rövid beszélgetés után hozzá is láttunk a munkához. Kis fürdőszobánk ismerős lehet a fregolis posztból. Érezzétek otthon magatokat.

Én már jó előre kihúztam a mosógépet a helyéről. A víz elzárása és az áramtalanítás után elsőként felborítottuk a gépet. Alulról lehet hozzáférni a motorhoz. Ebben található a kérdéses szénkefe. Ráadásul kettő.

A szénkefék a villanymotor kommutátorán csúsznak. Egyáltalán nem néznek ki kefének, de ezek adják át az áramot a motor forgórészének. Joggal merül fel, hogy mi a franc az a kommutátor. Olvassátok egy kicsit a villanymotorokról

Ajtógomb-tuning

Eseménydús volt a karácsony. Mondhatni, beigazolódott, hogy valóban létezik a "minden a legrosszabbkor romlik el" elnevezésű tréfás népi játék. Nekem kijutott mindenből. Volt részem fali melegítő szerelésben, meglátogatott a mosógépszerelő és lendületből megjavítottam a szenteste kezemben maradt ajtógombot is. Szerintem kezdjük ezzel!

A történet úgy kezdődött, hogy engedve a csábításnak, 24-én éjjel rámentem a maradékra. Fojtásnak belapátoltam volna egy kis beiglit is. Tányért is szerettem volna a süti alá, ugyanis a morzsálásért nálunk halálbüntetés jár. Gyanútlanul nyitottam ki a szekrényt, amikor kezemben maradt az ajtó gombja. Az ajtó visszacsapódott, amitől persze mindenki felébredt. Boldog voltam. Másnapra kitaláltam, hogy miként hozom helyre az ajtógombot. Szerintem dizájnos lett. Fúrógép, kapupántcsavar és egy kis satu kell hozzá. Satum persze nem volt, így gányoltam egy kicsit a papagájfogóval. Majd meglátjátok. Kezdjük!

Az egész problémát az okozta, hogy a kis fagombba beletekert hernyócsavar az évek során "megette" az őt körbevevő fát. Így aztán a menet már nem látta el eredeti feladatát, ettől pedig könnyedén kezemben maradt a gomb.

Photo 2012.12.30. 10 39 32 (1).jpg Photo 2012.12.30. 10 39 57 (1).jpg
Ez történt.

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek