Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

fa.jpg

A régi, fénytelen fát egy friss lakkbevonattal új életre kelthetjük. Előtte azonban távolítsuk el a régi festéket, hogy a felület teljesen sima legyen. Az eltört bútordarabokat a lehető leghamarabb javítsuk meg, nehogy még jobban tönkremenjenek.

ablak.jpg

Külső ajtókhoz csak vízálló szigetelőanyagot használjunk. Léghuzatot okozhatnak a "macska-ajtók" is. Szereljünk a kijáratra mágnessel záródó ajtót. A macska számára semmiképpen sem kell mindig egy ajtót nyitva hagyni. Próbáljuk meg macskánkat télen "macska-alomra" szoktatni. Ha az ajtók felső pereme nem zár tökéletesen, ne szigeteljük le, mert az nem okoz huzatot, viszont szellőzteti a lakást.

Napi tipp: padlók szigetelése

padlo.jpg

Hőszigetelésre legalkalmasabb a szőnyegpadló (főképpen az, amelyik alján gumiréteg van). Kiegészítésképpen tehetünk még alája parafa- vagy falapot, esetleg PVC-burkolót. Előzőleg azonban a padlódeszkák között minden rést ki kell tölteni, mert különben még a legjobb szőnyegpadló sem képes tökéletesen szigetelni. A parkettaburkolat alatti szigetelőmunkát legjobb szakemberrel végeztetni, mert a parkettát fel kell szedni.
Az ezzel összefüggő költségek igen különbözők, de idővel ez az utólagos szigetelés a fűtési költségek megtakarítása során megtérül.

© Nagy háztartáskönyv

 
Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

 

butor06.jpg

Ha bútorunk értékes, hívjunk hozzá szakembert, mert ha saját magunk próbáljuk megjavítani, akár még jobban tönkretehetjük.

ajto.jpg

A huzat elleni szigetelés könnyű, olcsó és gyorsan megtérül. Vizsgáljuk át lakásunkat ebből a szempontból, olyan helyen is keletkezhet huzat, amire nem is gondolunk (pl. szellőzőnyílásoknál). Az olyan helyiségekben, ahol gázkonvektorral fűtünk és nagy az oxigénigény, biztosítani kell a folyamatos levegőcserét.

Napi tipp: befagyott csövek

ftr.jpg

A befagyott csöveket haladéktalanul ki kell olvasztani, különben biztosan megrepednek. Az olvasztást lassan végezzük, mert lehet, hogy a jég már megrepesztette a csövet és olvadás után elönthet bennünket a víz. Ha a befagyott cső a padláson van, különösen óvatosan járjunk el a felolvasztásnál. Ha a befagyott cső a házban van, minden vízcsapot nyissunk ki, hogy a vezetékek kiürüljenek és a nyomás kiegyenlítődjön. Hajszárítóval, esetleg forró kendőkkel vagy melegítőpalackokkal kell a csövet óvatosan és lassan felmelegíteni.

Napi tipp: túlfolyás

tul.jpg

Amennyiben a WC-öblítő túlfolyását észleljük, a víz folyását a zárószelep zárásával vagy az úszó felemelésével (jobbra fent) állítsuk le. Ezzel időt nyerünk, amíg a hiba okát megtaláljuk. Meg kell vizsgálni az úszószelepet, esetleg a szelepbetétet ki kell cserélni. Az állócsavarral kell az öblítőszekrény megfelelő töltési magasságát beállítani. Ha a WC-tartály túlfolyik, támasszuk alá az úszókart egy faléccel vagy egy ruhafogassal, hogy a szelep zárjon.

porc.jpg

Hogyan javítsuk meg a törött porcelánt?
Az egyes darabokat összeragasztás előtt állítsuk össze, hogy lássuk, minden darab megvan-e. Az összeillesztendő darab széleit kenjük be ragasztóval és nyomjuk össze. Ragasztószalaggal rögzítsük a friss ragasztást, s csak száradás után vegyük le. A következő darabot mindig azután ragasszuk, miután az előző megszáradt és a felesleges ragasztói az illesztésről letöröltük.

Napi tipp: csőtörés

Image3.jpg

Mit tegyünk egy hirtelen csőtöréskor?
Kapcsoljuk ki az áramot, ha a víz elektromos vezetékek közelébe ér. Mivel a víz vezetheti az áramot, fennáll az áramütés veszélye. Lehetőleg gyorsan töröljük fel a vizet, és szüntessük meg a vízfolyást. Az áramot csak akkor kapcsoljuk be újra, ha megbizonyosodtunk, hogy a vezeték száraz, különben a kapcsoló érintése életveszélyes.

cer.jpg

Ha kerámiát vagy üveget akarunk javíttatni, bizony kinyithatjuk a pénztárcánkat, ha egyáltalán találunk valakit, aki a javításokat elvégzi. Egy kevés tapasztalattal és önbizalommal azonban sok mindent saját magunk is elvégezhetünk. Az eltört porcelánt és üveget azonnal javítsuk meg, hogy ne sérüljenek tovább. A törési felületeket összeillesztés előtt tisztítsuk meg.

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek