Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Alapozzunk!

Ilyenkor nyáron az ember hajlamos arra, hogy hirtelen ötlettől vezérelten nekiálljon mindenféle dolgok festésének. Hiszen meleg van, ami a száradást nyilván gyorsabbá teszi, és a szellőztetés sem jelent gondot, ha esetleg a lakáson belül akarunk dolgozni. Festésről szóló posztjaink voltak már, amiről most szólnánk pár szót, az egy szükséges, mégis sokszor elhanyagolt momentum, mégpedig az alapozás.

Majd egy éve volt egy posztunk itt a blogon, ahol a poszterek nyomtatásáról, és fali képpé alakításáról írtunk. Abban a posztban leírtuk, hogyan is kasíroztuk/ragasztottuk fel a posztereket egy HDF lemezre, majd hogyan lett azokból falikép. Az akkor bemutatott képek azóta is fent vannak a falon, de már jó ideje nem teljesen abban az állapotban, ahogy az akkori cikkben írtuk...

Fessünk!

Méghozzá falat. Hiszen nyár van, meleg, ideális időszak a nyitott ablakok mellett történő szobafestéshez. Nyáron nemigen vannak klubkoncertek, a fesztiválok viszont porosak, zajosak, és borzasztó a tömeg. Inkább maradjunk otthon, és fessünk. Manapság ez igazán egyszerű és gyors tevékenység, nem is kerül sokba, ráadásul jó buli. Nézzük, hogy csináljuk mi:

Készítsünk fajátékokat - faautó

Péntek lévén autós téma kéne. Azt gondoltam, talán akadhat az olvasóink között olyan szülő, aki nem teljesen boldog attól, hogy a csemetéje a különböző készen vásárolható, bugyuta rajzfilmek segítségével hirdetett műanyag, "vedd-meg-gyűjtsd-és-dobd-el" -féle játékok iránt kezd épp érdeklődni. Akinél még nincs késő, esetleg belevághat némi házilagos játékgyártásba is. Ebben a cikksorozatban összeszedünk néhány konkrét ötletet, amit akár a gyermekkel közösen is meg tudunk valósítani. Nyilván nem pusztán a játék a cél, hanem maga a gyártás folyamata is, vagyis a közösen végzett munka.

Falrészek és beton bontása

Építőipari sorozatunk befejező részében egy destruktív folyamattal, a betonbontással ismerkedhetünk meg. Számos alkalommal ezzel kezdődik a kőművesmunka. Viszont néha ezzel is végződik, ha nem megfelelően végzik a munkálatokat.

0003.jpg

Ezért is ajánljuk figyelmükbe ismételten a teljes terjedelmű, nyomtatott könyv beszerzését. Ajánlóként bemutatjuk a teljes kötet tartalomjegyzékét, hogy hány fejezetet, mennyi fontos ismeretet hagytunk ki az utánközlésből. Rengeteget.

Falazóelemek darabolása

A falak készítéséhez nemcsak egész falazóelemeket használunk. Sokszor előfordul, főleg a falak végeinél, hogy részelemekre van szükségünk. A különféle építőanyagokat más és más módon kell megmunkálni.

001.jpg

A hosszúságok mérése, szögek kitűzése, a függőlegesek és vízszintesek ellenőrzése az építés alapműveletei közé tartozik. Munkájának jó eredményében csak az lehet biztos, aki ezeket a műveleteket gyakorlottan és pontosan végzi el.

Falazás: A beton

falazas03.jpg

A beton cementből, vízből és adalékokból áll, megszilárdult állapotában mesterséges kőnek tekinthető. A normál beton adalékanyaga fokozatokba sorolt szemcseméretű természetes kő. Különböző alkalmazási területekhez más és más szilárdságú betonra van szükség.

Wood Awards

Itt a blogon már volt szó különböző szakmai versenyekről. A Wood Awards egy ezek közül, ez az Egyesült Királyság első számú faépítészeti díja, amely minden évben kiosztásra kerül. A díj célja, hogy népszerűsítse és erősítse a fa pozícióját az építészeti alapanyagok területén. Az idei nevezési időszak még nem zárult le, a verseny azonban alighanem szoros lesz idén is. 2014-ben több mint 300 pályamű érkezett be a rangos megmérettetésre. Posztunkban néhány érdekes pályaművet mutatunk be a tavalyiak közül, elsőként két lépcsőt:

Falazás: készvakolatok

falaz.jpg

Nagy választékban kaphatók a különböző tapaszolható és hengerezhető vakolatok, amelyeket simítólapáttal, sőt akár ecsettel vagy mintázó-hengerrel lehet felhordani. A hígvakolat olyan készvakolat, amelyet festőkefével vékonyan hordunk fel, úgy, hogy a fal struktúrája látható maradjon.

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek