Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Akkus csavarbehajtók

Ezek a kisméretű szerszámgépek az apróbb szerelőmunkáknál nagyon előnyösek, meggyorsítják és könnyebbé teszik a munkát, ám a hagyományos csavarbehajtókkal szemben van néhány hátrányos tulajdonságuk is. Ezekre pedig már a beszerzésükkor célszerű jobban oda figyelni.

boschixo.jpg

A spéci csavarok is kihajthatók

Nagyon sok háztartási- és egyéb használati eszköz, ha bizonytalanul működik, vagy egyszerűen elromlik, az öntevékeny emberek először megpróbálnak maguk rájönni a hiba okára. Ám ehhez a legtöbb esetben bizonyos szerkezeti egységeket meg kell bontani a készülékeken. Ez viszont a felerősítésükhöz használt különböző speciális csavarok miatt akadályt jelent.. Ám a kíváncsiság az egyéni ötletességgel párosulva - az általánosan használt szerszámok kisebb átalakításával - többnyire az ilyen akadályok is megoldhatók. Íme néhány megoldás.

osszes-csavar.jpg

Az elektromosság veszélyei után azért egy posztot megérnek a mechanikai eredetű veszélyhelyzetek is. Végül is egy műhelyben minden csupa fog meg csupa él. Azt, hogy munka közben ne fúrjunk a kezünkbe, és ne vágjuk el az ujjunk, talán nem szükséges leírni. Azonban a kezdő barkácsolót érhetik meglepetések, ezekre próbál felkészíteni ez az írás.

fogak.jpg

Marjunk!

A múltkor a fűrészelést jártuk körbe kicsit. Most egy ennél talán izgalmasabb területet nézünk át, a marás területét. Egy sima lécből vagy deszkából egy szép profil nagyon mutatós alkatrészt tud varázsolni, de a marás persze nem csak díszítésre való. Aki már látott kontraprofil marókészletet, az tudja miért olyan érdekes ez a terület, aki még nem, az majd most fog...

sized_bfb0afd59a8adc2fef8a0a814933028b3685bd7a.png

teszt.jpg

A lézeres szintezőkhöz használt, a lézervonalakat kiemelő szemüvegnél kiemeltük, hogy az nem feltétlenül munkavédelmi szemüveg. Miért nem? Azért, mert ahhoz teljesítenie kell az EN166-os szabványt.

Mielőtt az EN166-os szabványra rátérnénk, engedjük át a szót Winklernek, aki az autók mellett a napszemüvegekről is szeret írni, és gyakran ejtik ámulatba a műszaki világ csodái:

Már megint a minőség?

Legtöbbünknek vannak olyan álmai, amelyeket azzal a bizonyos legendabeli lottóötössel lehetne megvalósítani. Ezek persze sokfélék lehetnek, álmaink házától egy extrém drága gitáron át a saját repülőgépig sok minden beleférhet ebbe a kívánságkosárba. Azonban azok esetében, akik végeznek valamilyen fizikai jellegű "alkotómunkát" és ezt szeretik is csinálni, alighanem tartalmaz ez a kosár néhány gépet is. Olyanokat, amelyek esetleg az adott hobby végzéséhez ugyan túlságosan profik (értsd: drágák), ugyanakkor az általuk nyújtott minőség, és a velük végzett munka egyaránt különleges és csábító lenne. Mint gyakorló asztalos, nekem is vannak ilyen gondolataim, időnként én is körbenézek a neten, mit is vennék abba a képzeletbeli álom-műhelybe.

f8491ee92f7126a69d684f30edbe69148578a31b.jpg

osszes-csavar.jpg

http://www.neatorama.com/

Januárban megszaporodnak nálunk a fura csavarhúzókat kereső érdeklődők, ezért most a gyerekjátékokat és konzolokat ajándékozók (vagy kapni vágyók) figyelmét szeretnénk felhívni arra, hogy mikkel szembesülhetnek a közeljövőben.

Két évvel ezelőtt 24-én este 22 óra 4 perckor kaptunk be egy szerszámtáska megrendelést.
Valaki nem örült a zokninak. Vagy a vasalónak.

Fűrészeljünk!

Manapság már meglehetősen sokféle kisméretű, barkács célú elektromos fűrészgépet lehet találni a barkácsáruházak kínálatában. Aki csak most ismerkedik a házilagos fúrás-faragás szépségeivel, talán nem minden esetben van tisztában azzal, milyen feladatra milyen gép az ideális megoldás. Az alábbiakban némi segítséget adunk arra nézvést, milyen dilemmákkal kerülhetünk szembe, és hogyan tudjuk a legoptimálisabb megoldást megtalálni.

dewd27107_a21.jpg

Zsenik otthon II.

Gyakori kérdés a saját építésű szerszámgépek sorozat első része után: Mi az a CNC?
Nem szeretnék teret és időt foglalni a blog profiljába vágó hagyományos barkácstémák elől, de továbbiakban még többször elhangzik a Computer Numerical Controll (számítógépes számjegyvezérlés) betűszó és felburjánzott a tömegigény a fogalom tisztázására.

cnc2.jpgForrás: protostim.hu

Zsenik otthon I.

Mi csak álmodtunk róla, ők megcsinálták…
A kisipari készítésű, manuális kezelésű vagy CNC gépek alkotói igazi hősök, az ipari forradalom időszakának feltalálóihoz hasonló polihisztorok. A sorozatban látható szerszámgépek megkonstruálásához gépészeti-, gyenge- és erősáramú ismeretek szükségesek, a CNC-vezérlők felprogramozása is külön tudomány. Feltételez fémipari jártasságot összerakni és működésre bírni a berendezéseket, sőt, a megmunkálni vagy feldolgozni szánt nyersanyag viselkedését is illik tanulmányozni, legyen az bükkfa vagy törni szánt dió.

Eszterga.JPGKép forrása cnc.hu

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek