Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Konzervcsövek és koncertek

Kicsit elmaradtam a kollektoros írásokkal, mert a gyakorlati megvalósítás lassan halad. Elég sok egyéb munka és dolog van, ráadásul ez már mindenképp inkább a következő télen fog -remélhetőleg - hasznot hajtani. De azért van fejlemény.

kollektor csövek reggae konzervdoboz OLR

Sörkollektor 4 - lássunk neki 

Bárhogy is próbálkozzék az egyszeri barkácsoló, előbb-utóbb elérkezik az idő, amikor is a tervezgetéssel töltött napok/hetek után neki kell látni a fizikai megvalósításnak. Pedig tervezni, valljuk be, jóval egyszerűbb, ráadásul remekül lehet végezni a fűtött szobában is. És sokkal egyszerűbb ceruzával a kézben rajzolgatni egy kockás papírra, lendületes vonalakkal felvázolni a leendő kollektorunk körvonalait, mint a hideg, téli műhelyben fagyoskodni egy csomó deszka, és egy komolyabb bádogemberhez elegendő konzervdoboz között. A tervezés emelkedett hangulatában elegáns nagyvonalúsággal siklunk el az olyan földhözragadt problémák felett, hogy például hogyan is fogjuk a csöveket rögzíteni a gyűjtődobozokhoz.

sörkollektor konzervdoboz légkollektor csináld magad fűtés

Sörkollektor 3 - válaszok

Most, hogy végigvettük, hányféle szempontot is kellene figyelembe venni egy sörkollektor építésénél, itt az ideje, hogy hozzálássunk a sajátunk építésének. Ezt persze tudományosan, gondosan méretezve kellene elkészíteni. Azonban a helyzet az, hogy a korábbi értekezésünkben összeszedett rengeteg szempont igen sokrétű háttérmunkát igényelne. Konkrét számítások, amelyek alapján el lehetne indulni, sem nagyon léteznek. Ezért aztán arra jutottunk, hogy a mi projektünk egy olyan kollektor lesz, amiben több minden is változtatható/cserélhető lesz. És ha elkészül, elkezdünk mérni. Aztán hátha kikerekedik ebből az egészből valami használható segédanyag az utánunk következőknek...

sörkolektor légkollektor kollektor építés macskakajás konzerv konzervdoboz

Itt a Furdancsnál már többször szóba került a sörkollektorok alapos körbejárásának igénye. Ezekről a szerkezetekről már sokan hallhattak, pár éve került be a köztudatba ez a kifejezés. Aki nem ismerné, annak egyelőre annyit mondanánk, hogy ez neve ellenére egy komoly fűtőalkalmatosság, a sör-előtag csak a készítéséhez felhasznált italos dobozokat jelöli, amelyek a nagyon kis falvastagságuk miatt különösen alkalmasak erre a célra. Szóval ne a név alapján ítéljünk, lássuk a szerkezetet.

sörkollektor napenergia sörös doboz fűtés olcsó fűtés légfűtés kollektor

PC-hangszóró gyorsan

Az új év nálam általában némi lakás átrendezéssel is párosul. Idén is így volt ez, máshová került a kissé át is alakított íróasztal. És ha már így alakult, gondoltam mégiscsak kellene két kis hangszoró a laptop mellé, mert a fejhallgató sokszor macerás, a laptop kis minihangszóróinak hangja meg azért érthetően nem az igazi...

pc hangszóró konzervdoboz hangdoboz

Főzés és toalettpapír

A főzés bizony a legtöbb furdancsos számára sem megkerülhető feladat. Néha azonban nincs kéznél megfelelő főzőalkalmatosság. Az alul található videót nemrég fedeztük fel. A benne látható megoldás igazi furdancsos választ kínál a problémára. De megtekintése előtt járjuk kicsit körbe a különböző tábori főzőalkalmatosságok világát.

Bútor, dobozokból

Sokan kedvelik a szokatlan formájú bútordarabokat, és kellő fantáziával bárki kialakíthat magának ilyen berendezési tárgyakat. Alapként csupán kétféle szélességű, ám azonos magasságú és mélységű dobozokat kell készítenie és azokat a saját elképzelése szerinti összeállításban egy nagyobb hátlapra erősítve alkothatja meg a saját egyedi dobozos kompozícióját. Az egyes elemek akár káva közé záródó teli- vagy üvegajtókkal is elláthatók és természetesen polclapokkal is kiegészíthetők. A dobozok elrendezésénél fő a kreativitás és a jó formaérzék, amelynek eredménye egy, vagy akár több dekoratív bútordarab lehet.

Felhívással fordulunk a Furdancs blog olvasóihoz. A helyzet az, hogy meglehetősen nagy állatbarátok lévén igen komoly mennyiségű állateledeles konzervdobozunk gyűlt össze. Persze konzervdobozból sok mindent lehet csinálni, a mellékelt képeken van is pár ötlet lámpástól a virágcserépen át a cipősarokig. Mi azonban azt gondoljuk, a Furdancs blog olvasói talán ezeknél is jobb és újszerűbb felhasználást tudnak javasolni.

konzerv2.jpg

Minden háztartásban kell lennie legalább egy hangszernek. Én ezt simán törvénybe foglalnám, ha egyszer annyi agysejtemet veszíteném el, hogy a törvénykezés közelébe engednének.

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek