Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Fürdőszoba korszerűsítése

Fürdőszobák tömegei várnak korszerűsítésre. Akár az idő, akár a divat járt el felettük, az épületgépészet felújításával is napirendre kerülhetnek a munkálatok. Erich H. Heimann "Hidegburkolás lépésről-lépésre" című könyvéből most egy komplett hidegburkolási project lépéseit vesszük sorra. Fotónk csak illusztráció, az eredeti tér és pénz határt szabhat fantáziánknak, de alkualapnak megfelelő elképzelés az alábbi kis fürdőszentély.

bath.jpg

A könyv nem tér ki erre a fontos momentumra, de tervezéskor első dolgunk legyen tartalék WC- és tisztálkodási lehetőség keresése.

Lemez-, vagy akrilkád?

Lakás felújítások alkalmával többnyire a fürdőszoba berendezését mindenki az új igényeknek megfelelően igyekszik átformálni. Ebben a helyiségben viszont többnyire egy terjedelmes eszköz foglalja el a főhelyet és ez a kád. Ilyenkor szinte mindig felmerül a kérdés, hogy nem kellene ezt is újra cserélni és főként hogy milyenre?

Páramentes fürdőszobatükör

A kis alapterületű fürdőszobákban tusolás, fürdés után többnyire a tükör felületét pára homályosítja el. Különösen a tavaszi, őszi évszakban, amikor már a helyiség nem fűtött és a levegőben gyorsan felgyűlik a vízpára. Ez érthető, mivel a tükör felülete hideg így ott csapódik le leginkább láthatóan a vízpára. Ezt azonban meg lehet előzni, mégpedig nagyon egyszerűen, elektromos tükörfűtő fólia felragasztásával.

Zuhanykabin beépítése

Többen a fürdőszobájukban sok helyet foglaló kádjukat a helytakarékosabb zuhanykabinok valamelyikére szeretnék cserélni. A választék bőséges, ám nem árt a célnak leginkább megfelelőt alapos megfontolás után kiválasztani. Ugyanis fontos a méretük, formájuk és a beépítésük ideális helyének a megválasztása. A megfelelő típus kiválasztása után azonnal felvetődik a beépítésüknek a problémája. Az egyszerűbb változatoknál ez nem is tűnik olyan nehéz feladatnak. Az igényesebb változatok teljes beépítését azonban célszerű szakemberre bízni. A szerényebb kivitelű változatok azonban - némi segédlettel - saját kezűleg is beépíthetők. A posztban látható fotók illusztrációk!

zuhany01 (1).jpg

A lelakott, kis lakótelepi lakás lakóhelyiségeit az új tulajdonos pár nagyjából már lakhatóvá tette, ám a fürdőszobát eddig csak annyira takarították ki, hogy a mindennapi tisztálkodásra alkalmas legyen. A felújítás utolsó felvonásaként most erre a helyiségre kerítettek sort. Oka, hogy e kis helyiségben számos problémát kellett úgy megoldaniuk, hogy az anyagi lehetőségeik már jelentősen megcsappantak. Így kénytelenek voltak lemondani az igényes változtatásokról, a cél csupán az volt, hogy tiszta és szolidan tetszetős legyen. A posztban látható fotók illusztrációk.

furdo01.jpg

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek