Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az előző írásban összeszedtünk néhány szempontot, ami bár fontos és meghatározó része a gépjárművédelemnek, mégis a különböző cégek merőben máshogy kezelik ezeket. Az autó védelmének lelkét adó klasszikus riasztó igazából nagyjából ugyanazt tudja mindenkinél. Sokféle szenzoron keresztül figyel, és szól, ha bármi gyanúsat észlel. A különbség inkább abban van, hogy a riasztási eseménnyel egy időben mit is tesz konkrétan a rendszer az autó védelmében. Nézzünk kicsit jobban a dolog mélyére.

Lassan hagyománnyá válik, hogy a péntek autós témáról szól. írtuk már, hogy vagy 20-25 évvel ezelőtt, amikor még egy lakótelepi parkolóban szinte mindenki maga bütykölte az autóját, és az akkori autók összes extráját jórészt a tulajdonosok barkácsolták a járműbe utólag, nyilván jobban kapcsolódott még az autózás a barkácsoláshoz. Manapság persze már az is egyre ritkább, hogy egy gépjárműbe utólag kellene beszerelni egy rádiót...

Itt a blogon már sokszor írtunk a szerszámok beszerzésekor szóba kerülő szempontokról. Az alábbiakban egy szakértő szedi össze azokat a megfontolásra érdemes pontokat, amelyek a 'használt vagy új fűrészgép legyen?' jellegú kérdések eldöntésében segíthetnek.

A tegnap kezdett cikkünk végén ígértük, hogy adunk néhány általános támpontot az elektromos szerszámok kiválasztásához. Természetesen tudjuk, hogy különböző gyakorlattal és tapasztalattal rendelkező olvasóink vannak, néhány tanácsot talán lesz aki megmosolyog, de én bizony ezen szempontokat végig szoktam venni.

Régi mániám a gyanúsan olcsó termékek, kéziszerszámok elleni küzdelem. Ha megnézzük bármelyik barkácsáruház reklámkiadványát, rögtön feltűnik, hogy akár tízszeres különbség is lehet két azonos funkciójú és hasonló névleges teljesítményű elektromos szerszám ára között. Ha hozzá vesszük a kérdéshez azt is, hogy ráadásul az áruházakban az igazán jó nevű márkák profi termékei általában nincsenek is jelen, még érdekesebb a helyzet. Sokan mondják persze azt, hogy ők csak keveset használják az adott gépet, ezért nekik felesleges a drágább márkát választani. Az különben is csak a név miatt kerül többe, belül mind egyforma.

Mutasd! - Szalagfűrész

szf2.jpg

Egy nagyobb teljesítményű szalagfűrész drága és súlyos alkotmány, komoly mennyiségű fémet kell beépíteni, hogy stabilan viselkedjen. Néhány alkatrészét megkerülhetetlenül a kereskedelemből kell beszerezni, de a szerelési munkán és árréseken megtakaríthatunk annyit, hogy érdemes legyen készíteni egy saját gépet. A fémipari gépeken kívül szükséges egy tervrajz, vagy legalábbis konkrét elképzelés a kivitelezésére.

Én gépem - betonszegbeütő

Talán az X-akták, két ünnep közötti, egyben történő vizuális feldolgozása, vagy valami egészen más lehet az oka, mindenesetre mostanában jó érzékkel találok rá olyan tárgyakra, melyek vagy valamire valók, vagy hasonlítanak valamire, de legalább annyira misztikusak, mint a népszerű amerikai sorozat. Ilyen hosszú mondat is csak a mesében van. Mondom: valami fura történik velem. Talán emlékeztek rá, hogy minap bemutattunk nektek egy őskori csavarbehajtót, melyet nagybátyám szerszámai közül halásztam elő. Már akkor szemezett velem egy HILTI felirat, mely egy olyan bádogdobozon foglalt helyet, amilyenbe még akkor csomagolták a szerszámokat, amikor még minden jobb volt, szóval régen. Ez volt az:

Csavarbehajtó az őskorból

Minap, az ünnepektől megfáradva, illetéktelen turkáláson kaptam magam nagybátyám szerszámai között. Nem volt hiábavaló a bűnözés, mert az alábbi fotón látható korabeli csavarbehajtóra bukkantam. A kis túlzással élve, légkalapács méretű és súlyú darab azonnal könnyeket csalt szemembe, olyan szép.

Másodlagos szerszámpiac

piac01.jpg

Szerszámot a szerszámboltból - idézhetnénk a korabeli hirdetés (cipőt a cipőboltból) parafrázisát, de ha a másodlagos piacon nézelődünk szerszámok és berendezések után, több lehetőség is adódik. Az olcsóbb ár, speciális igények vagy házhoz szállítás miatt kifizetődő lehet egy kihasználatlanság miatt leértékelt tárgy megvásárlása. Néhány pontba szedtem a legkézenfekvőbb lehetőségeket minden mély bölcsesség vagy szellemi útravaló igénye nélkül.

A futógép karbantartása

Image4.jpg

Sült kacsa párolt káposztával, csülök pékné módra, sajttal-gombával-velővel töltött csirkemell, Mrs. Lipton meggyes pitéje… Na, álljunk meg egy szóra - mondja idővel az okos fürdőszoba mérleg, vagy önnön bensőnkben burjánzik fel az igény, hogy suttyomban felgyűlt kilóinktól megszabaduljunk… Egy elsőre talán periférikusnak tűnő berendezés, a futógép karbantartásáról szól mai posztunk.

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek