AJÁNLÓ
 
05:00
2016. 02. 22.
Tekintve, hogy majdnem minden marad a régiben és a Furdancs dübörög tovább, nem szeretnénk bő...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2016. 02. 22.
A csavarok a legelterjedtebb gépelemek. Felhasználásuk szerint vannak rögzítő csavarok...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2016. 02. 22.
A játékkatonákat mindenki szereti, mert a kézbe fogható maketteknek van egyfajta, gyermekkorba...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2016. 02. 22.
Az átlagnál több olvasói reakciót kapunk az elektromos szerszámok bemutatására válaszul,...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2016. 02. 22.
Néha-néha még be kell gyújtani, de már látjuk a fűtési szezon végét. Nem hagyjuk...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Brutális üvegvágás

uveg01.jpg

Kevés kudarcosabb és gyűlöletesebb barkácsmozzanat létezik számomra, mint az üvegvágás. Fogod az üvegvágót, megkarcolja az üveget, megütöd finoman, bereped. Láttam már üvegest ívet kivágni egy mozdulattal, de nem vagyok üveges. Felkavaró tartalom következik!

uveg04.jpg

Szeretek barkács apróhirdetéseket böngészgetni, néha igazán alkalmi vételekre bukkanhatunk. Nemrég lecsaptam egy jó adag dupla üvegbetétre. A táblaüveg nem olcsó, főleg gyárilag hőszigetelve. Gyorsan a prioritáslista elejére ugrott az üvegház építés, melynek egyébként is most van szezonja.

uveg02.jpg

Mikor nekiláttam Üvegház III. építésének, eleve a meglévő méretek (97*67 és 34*67) összepárosításával terveztem meg a modulokat. Épülgetett a váz és baljósan közelgett az időpont, mikor a tető háromszögeibe kellett belevágni az üveget. Egy órát szenvedtem a profilra vágással, mikor a harmadik  metszésnél megrepedt az üveg.

uveg05.jpg

Ráadásul nem lehetett törés nélkül szétfeszegetni az összeragasztott táblákat két alkotórészre. Így hiába volt 2*44m2 üvegem, mégis hiány mutatkozott darabolható anyagból. Az ötletelés egyik mellékága volt a polikarbonát lemez bevágása a háromszög alakú résekre. Ezt azonban arcátlanul túlárazottnak és tájidegennek tartom, mely igazából sem a több éves UV-sugárzásnak, sem a mechanikai szilárdságnak nem felel meg. Szerintem.

uveg03.jpg

Akkor nem marad más, mint a finom baltamunka vagy a fűrészelés. Korábbi flex + fémvágó korong próbálkozásom eredménye nem volt tökéletes, így ebben az évben a csempevágó koronggal tettem egy próbát. Kicsit barbár megoldás, de hatásos. Nemcsak az üveget metszi (kissé lepattant szélekkel), de eldarabolja az alumínium távtartót is. Sőt, a kétrétegű táblát egy vágással átmetszhetjük, csak ügyelni kell a flex merőleges tartására.

uveghaz01.jpg

A faborítás szigetel és eltakar, de nyilvánvaló, hogy a módszer nem tökéletes. Megköszönnék minden ötletet, hogyan lehet darabolni az összeragasztott üvegtáblákat. (Jedi kard nem ér).

  Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.




Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek