OLVASTAD MÁR?
 
Jeges ünnep denevér módra : Batgirl csomagol
( avagy egy éjszaka érkezett email, teljes terjedelmében közöljük, felesleges a bevezető) Kinyitod a szemed és itt a December! Amikor ezeket a sorokat lejegyzem, még November van, ismerős az érzés, az ajándékozás és a fényes ünneplés ugyan ilyen atomvillanásnyi...
 
7 tipp a takarékosságra, ha új szerszámra van szükségünk
Az amerikai Popular Mechanics újság és annak online változata már többször szolgáltatott ötletet a Furdancs blog posztjaihoz. Hiába, az otthoni barkácsolásban azért arrafelé elég erős a mezőny, van honnan ihletet nyerni. Most egy olyan írásra bukkantunk, ahol megtakarításra...
 
Habzó őszi sanzon
Egy barkácsblog a hagyományos felfogás szerint inkább amolyan férfiklub. A nőket állítólag az ilyesmi kevésbé érdekli. Mi azonban nem ezt gondoljuk, volt is már posztunk az állítólagos gyengébb nem barkácsolás iránti hajlamáról. De ez nem volt elég, új szerzőnk...

Batgirl folyton rohan. Az idő és tér összekapcsolódik, praktikus és gyors megoldások kellenek hát, ezen töri a fejét. Apró lakásban lakik. Igaz hogy bőregér, mégis szereti a fényt, a jól és hangulatosan megvilágított teret, ha bárhol és bármikor kényelmesen használhatja a laptopját, ha megtalálja a cuccait és ha az újonnan megszerzett holmikat is el tudja pakolni. Kicsi a szekrény, szűkös a hely, ötletelni kellene, vagy Batmant megvárni, hogy segítsen a Batcave-ben rendet tenni, felszerelni valamit menő megoldásokkal és szuper helykihasználással. Egyébként ünnepli a Halloweent, most épp dekorelemekre vadászik, nem kell folyton enni... Egy szupertitkos, fotómellékletekkel ellátott levélben osztotta meg velem tapasztalatait, közzéteszem, hátha találtok magatoknak valót benne.

 

Hola! Térjünk a lényegre! A régi bevetési kellékeimet válogattam át, most pedig kedvenc közelgő ünnepemhez keresek jópofa és hangulatos, ugyanakkor mégsem tucat kiegészítőket, befotóztam pár cuccot. A reggeli kávémat imádni fogom ilyen alátétről meginni, te mit gondolsz?

Denevérkuckó

A fürdőszoba számomra az egyik legfontosabb részlet. A konyha pedig ezután, hedonista lénynek teremtett az élet, de erről majd máskor, később. A legfontosabb alapelvek között szerepel a praktikum és a kreatív térrendezés, tehát a holmijaim gyors reggeli elő - lehetőleg nem - rángatása, hiszen ha kiteszik a fényjelet, mennem kell, teljes harci díszben. Ehhez az alapok kellenek, úgy, mint zuhany, smink, koffein, mosoly. Szekrénynek helyem alig, - igazából maga a szekrény sem volt adott beköltözéskor - a táskazsebes, fellógatós megoldást választottam, az akasztókon a csap mellett ilyen batyum van, igaz én nem tudok rajta csüngeni, ha aludni szeretnék, de nem is ez volt a cél. Az ajtó mögött rejlő extra polcokat és a fürdőszobai rekeszes rendezőt ti is elkészíthetitek bátran, blueprintek csatolva!

A csodálatos mágnes

Egyszerű és gyors, pár mágnes csík, öntapadós pötty, vagy négyzet csodát tehet. A felragacsozás némi időt igényel, de a ragasztópisztoly használatának gondolatába is beleborzongok, megéri! A hűtő is nagyon klassz felület, a fém konyhai teás vagy fűszeres dobozok sokoldalú jó barátok, én pár ceruza mellett azt a bizonyos kis feketét, ami a szememhez kell reggel, azt dobnám bele.

Megszerzett szuperképesség: a mágnes táblán megtalálható make-up holmik, időmegtakarítás és stresszmentes készülődés a reggeli rohanásban is.

Evés és laptop BÁRHOL

Nem teljesen igaz hogy bárhol, de ezt a jópofa, könnyen mozgatható mégis stabil laptop tartót nagyon imádom, elfér a müzlis tál és a csoki is, sőt a bögre tea sem borul, ha muszáj dolgozni.

Dobócsillag helyett hajcsat

Vannak olyan pillanatok, amikor magadnak kell megoldani mindent, mosolyogva és gyorsan. Vágni, aprítani, szúrni, felnyitni, kicsavarni, majd kijutni valahonnan. Szeretem, sok szép közös emlékünk van.

Könyv betárazás

Szeretem a jó humort és imádok olvasni. Nem, tényleg nem csak lógva alszom, az ágy legyen hatalmas, abból nem engedek. Viszont ha apró szegletek maradnak, okosan kell megoldani, hogy elférjenek a kedvenc papíralapú haverok és még rá lehessen tenni egy csészét is. Mi más lehetne benne, mint KÁVÉ!

Kontaktlencse tároló másképp

Szemüveg vagy szuperlencsék, rövidlátó denevér lévén (hallásom kiváló, óvatosan a beszólásokkal!) mindkettő kell. A tégely sokoldalú használata plusz képesség lett, több ötletem is van. Viszont ha menni kell, pár napos megbízásoknál, másutt alvásnál nincs idő sem pakolászni, sem gyönyörködve mélázni, hogy mit rakjak el,és az milyen színű legyen, mentőcsomagomat öt perc alatt össze tudom állítani, ebben is van valami perverz izgalom, hogy vajon le lehet-e szorítani a műveletet a bűvös ötös alá. Tippek jöhetnek.

Kézbe simuló, csinos és okos

Fekete, mindenekfelett. A lila ügyesebb, de mégis az éjszín az igazi. Néha tényleg nekem kell elintéznem, felfúrnom, kicsavarnom ezt-azt, vannak olyan lányok, akik ezt élvezik is. Azonban reggel veszélyes, hogy épp melyiket kapom magamhoz, de a borítás összetéveszthetetlen. A lilát nagyon becsülöm és még izgalmas is vele dolgozni, nagyon kezes, hasznos társ. Fekete nővére inkább csinos, de soha nem hagynám otthon, nehéz helyzetekben sokszor kisegített már. A fegyverfétist pedig nem kell magyarázni.

Elsőre ezek a gondolatok, képek jutottak eszembe, még a barlang is fejlesztés alatt van, a dobozokból sem pakoltunk ki mindent teljesen, jó lenne pihenni és kicsit hátradőlni a következő átalakítás előtt. addig is kedves Furdancs-hívek, ti zseniális és kreatív teremtményei a világnak, alkossatok, mutassátok meg, mit tudtok, ötleteket várok szeretettel. A ruhák rendezése és okos tárolása eme mini lakban még megoldandó feladat, viszont November első napjáig inkább az ünnep jegyében tölteném az időt, ti pedig a tökfaragóval a kezetekben olvassatok minket! Kellemesen rémes Halloweent!

Batgirl

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek