Gépzőművészet

Egészen az art-deco stílus beköszöntéig a ipari termékek művészien kidolgozott formákkal bírtak (főleg a gőzmozdonyok). Talán a kis darabszám és tervezett hosszú élettartam, na meg áruk miatt. A tömeggyártásban nem lehet finomkodni, így győzött a funkcionalista szemlélet.

image1.jpg

Ötletszerű válogatásomban olyan művészi gépezeteket, industrial-steampunk ihlette szobrokat mutatok be, melyek viktoriánus ívelt formákkal, maréknyi fogaskerék, nemes- vagy természetes anyagok felhasználásával készültek. Szinte időutazás az ipari forradalom idejébe.

A korai ipar anyagfelhasználási igényességével szinte már csak a legdrágább HiFi-készülékeknél találkozunk. Az alkatrészeket tekintve, már az elektroncsöves megoldások is művészettörténeti klasszikussá értek, hiszen az élet felgyorsult és nem évszázadokig tart egy-egy stílus uralma, hanem évtizedekig. Nem írtam ismertetőt a fotók alá, de a linkekre kattintva ismertetőt és még több fotót találnak.

x2.jpg

Andrew Chase

xx.jpg

Jud Turner

xx1.jpg

Justin Gershenson

xc.jpg

Frank Buchwald

xy.jpg

 Syzmon Klimek

xvv.jpg

Limee Young

hgh.jpg

Igor Verniy

yy.jpg

Kevéssé ismert amatőrök próbálkozásaival aukciós oldalakon is találkozhatunk. A magyar szekciót a meska oldalán szemlézhetjük.

   Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek