AJÁNLÓ
 
05:00
2015. 04. 22.
14 hónapja naiv örömmel mutattam be egy német (a neve) - lengyel (feliratai) - kínai (a gyártója)...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 04. 22.
A csavarok a legelterjedtebb gépelemek. Felhasználásuk szerint vannak rögzítő csavarok...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 04. 22.
A játékkatonákat mindenki szereti, mert a kézbe fogható maketteknek van egyfajta, gyermekkorba...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 04. 22.
Hallom a rádióreklámban, hogy az EON házi napelemes rendszereket árul full-szervizzel...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 04. 22.
Az átlagnál több olvasói reakciót kapunk az elektromos szerszámok bemutatására válaszul,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mutasd! - Kistraktorok

Itt a tavasz, ideje felszántani a kiskerteket. Kreatív elmék - megfelelő műhelyfelszereléssel - nem költenek egymilliót egy kistraktorra, hanem építenek egyet. Videoválogatásunk ezekből szemléz.

traki.jpg

Némi ellentmondás, hogy spoilerként már az első képpel ellentmondunk a "kis" fogalmának és a világ legnagyobb traktorát látjuk főcímképként. Az utolsó videónk ráadásként róla szól.

Egykori harckocsizók szeretettel és nosztalgiával szemlélhetik a kormánykereket nélkülöző, pusztán a kerekek lefékezésével kormányzott traktort. Szántásnál nehéz elképzelni működését, de a driftelés kategóriában csodálatot válthat ki.

Az örök klasszikus, a Trabant-motoros traktor építése félúton. A KGST autóiparának szinte minden márkája hozzájárult egy-egy alkatrésszel a konstrukcióhoz. Kispolszki tárcsafék, Skoda gyújtástrafó, magyar betonhulladék. A második részben már működés közben figyelhetjük meg. Ha ezt Galuska Galagonya megérhette volna...

De mit nekünk Dacia féltengely meg Zaporozsec ablaktörlő, mikor a Pannónia motorblokkra alapozott, népszerű traktorok meglepő teljesítménnyel hasítják a barázdát.

Traktortesztelő videosorozatukban most egy Jawa blokkra alapozott, karosszériás példányt mutat be a Logitech csatorna. Korrekt riport a bumfordian cuki formatervezésű, igényesen felszerszámozott és a mérőműszerek hihetetlen bőségével elkápráztató járműről.

Ha karosszéria-fényezésben nem is jeleskedik a mobilizált szalagfűrész tulajdonosa, de címadási géniusza előtt térdepelve kell fejet hajtanom. "UAZ szalagfűrésszel 21. századi technika".

Végül kontrasztként lássuk a világ legnagyobb traktorját. Big Bud 747: 16 hengeres, 24 literes motor, 900 lóerő, két turbófeltöltő, 2400 Nm nyomaték. Kiskertbe erős lenne, már csak fordulási méretei miatt is, viszont Kansasban hiánypótló.

 

   Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.





Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek