AJÁNLÓ
 
14:38
2014. 10. 13.
A törött nádat a törés helyén kontaktragasztóval összeragaszthatjuk. Kosarakon és...
A bejegyzés folyatódik
 
14:38
2014. 10. 13.
Hogyan tüntessük el a fa apró mélyedéseit, horpadásait? A felületi bevonatot távolítsuk...
A bejegyzés folyatódik
 
14:38
2014. 10. 13.
A csavarok időnként meglazulnak és olyan nagy lyukat vájnak a fába, hogy már egyáltalán...
A bejegyzés folyatódik
 
14:38
2014. 10. 13.
Ha a mozgó lábat szárnyas anyával rögzítették, legtöbbször elég, ha ezt ismét meghúzzuk....
A bejegyzés folyatódik
 
14:38
2014. 10. 13.
Facsavarok: A csavarokat húzzuk meg vagy szükség esetén cseréljük ki. Ha laza az illesztés,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

padlo05.jpg

A fapadlót, amelyet konzerváló-anyaggal vagy faszuvasodás elleni anyaggal kezeltünk, hónapokig nem szabad befedni, hogy a konzerválószer beivódjon a burkolatba.  Saját magunk csak a kisebb felületeket borítsuk, mert ha nincs meg a kellő szakismeretünk, a nagyobb felületeknél repedések, illetve illesztési hibák fordulhatnak elő. Ha lehetséges, az új padlóburkolót először egy nagyobb szobában terítsük ki.

Készítsünk a padlóburkoláshoz szükséges alaprajzot. A rajzon próbáljuk meg a szoba formáját pontosan visszaadni. A padló burkolásához valószínűleg több tekercsre lesz szükség. Ezeket a rajzon jelöljük be.

Előkészítés
Csak sima, száraz, tiszta és stabil padlót burkoljunk. Ha deszkapadlót burkolunk, a recsegő, laza deszkák szögeit üssük vissza, szükség esetén szögeljük újra. A meglévő padlóborítást a következőképpen távolítsuk el: a PVC-padlót tépjük fel. A visszamaradt részeket spaklival kaparjuk fel. PVC-borítás eltávolításához soha ne használjunk csiszolókorongot, mert a PVC-alátét esetleg rákkeltő azbesztet tartalmaz, és ezek a csiszoláskor a tüdőbe kerülhetnek! Ha a betonpadló egyenetlen, egy réteg folyékony PVC-ragasztót vigyünk fel rá, mielőtt simítóanyaggal végleg lesimítjuk. Ha a padló nagyon egyenetlen, tegyünk rá egy réteg furnérlemezt vagy prespánt, hogy sima felületet kapjunk a padlószőnyeghez. Mielőtt a padlószőnyeget lerakjuk, gondosan porszívózzuk fel a felületét.

Tegyük le a padlószőnyeget kb. a kívánt helyzetbe, mielőtt az alátétet rögzítenénk. Ezután félig csavarjuk fel és az alátétet rögzítsük addig, amíg a szőnyeg fel van csavarva. Ezután a szőnyeg felcsavart felét terítsük vissza a már rögzített alátétre, majd ismételjük meg ugyanezt a műveletet a padlószőnyeg másik feléről indulva. A PVC-burkolót a lerakás előtt hagyjuk a szobában 24 óráig állni, hogy felmelegedjen és hajlékonyabb legyen.
- Deszkapadlónál a padlószőnyeg kifeszítéséhez, ha lehetséges, használjunk szöges léceket. Helyezzük ezeket 6 mm-rel a fal elé úgy, hogy a kampók a fal felé nézzenek. Betonpadlónál használjunk a gyártó által ajánlott ragasztót. A szőnyegszéleket rögzítsük kétoldalú ragasztócsíkkal is.
- Az alátétet rögzítsük 5 cm távolságra a lécektől. A betonpadlónál ragasztóanyagot használjunk.
- A padlószőnyeg erősen igénybe vett részei alá soha ne tegyünk két rétegben alátétet, mert megemeli a szőnyeget, és még jobban elősegíti a kopást.

Filcalátét lefektetése: Az alátét széleit rögzítés előtt kétoldalú ragasztócsíkkal ragasszuk fel a szegélylécektől 5 cm-re.


© Nagy háztartáskönyv

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.



Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek